Salernitana i Milan večeras od 20,45 sati igraju duel 26. kola talijanske Serije A uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Ekipa Salernitane je u ovom trenutku zadnja sa 13 bodova, dok Milan zauzima prvo mjesto sa 55 osvojenih bodova.

Gazzetta dello Sport je najavila sastave za večerašnji meč, a Milan Đurić bi trebao predvoditi napad Salernitane. Rade Krunić će najvjerovatnije svoju šansu čekati sa klupe za rezervne igrače u timu Milana.

Kladionice su uvjerene da će Milan bez većih problema osvojiti tri boda. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.38 na pobjedu Milana. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Milan je u prvom međusobnom duelu ove sezone slavio na svom terenu rezultatom 2:0.

Zanimljivo da je Salernitana najgori domaćin lige u ovom trenutku. Tim iz Salerna je ostvario jednu pobjedu, dva puta remizirao i čak osam puta izgubio na svom terenu.

S druge strane, Milan igra odlično u gostima i ima devet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz. Jedino je Atalanta uspješniji gost ove sezone od fudbalera Milana.

Spomenimo i da trener Salernitane za večerašnji meč ne može računati na Gyombera, Coulibalyja, Ruggerija, Schavionea i Verdija. Milanu će nedostajati Kjaer, Ibrahimović te Gabbia.

Raspored i satnica utakmica 26. kola talijanske Serije A za subotu:

Sampdoria – Empoli (15,00 sati)

Roma – Verona (18,00 sati)

Salernitana – Milan (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)