Trener Rome Jose Mourinho nije bio baš raspoložen na današnjoj press konferenciji uoči utakmice Sassuola i Rome.

Talijanski novinari su upitali portugalskog trenera da prokomentariše izjavu našeg Edina Džeke koji je za Daily Mail istakao da nije očekivao da će napustiti Romu nakon dolaska Mourinha i preći u Inter.

“Ne znam šta je rekao i nije me briga”, kratko je kazao Mourinho.

Inače, Džeko se u velikom intervjuu za britanski Daily Mail osvrnuo na situaciju u ljetnom prelaznom roku i odlazak iz Rome.

“Mislio sam da neću ići nigdje. Godinu prije toga trebao sam otići u Juventus, ali to se nije dogodilo. Dvije godine prije toga bio je aktuelan prelazak u Inter, ali ni to se nije desilo. Iskreno, nisam očekivao da ću ići iz Rome, posebno nakon dolaska Mourinha u klub. Pričali smo i znao sam da imam još jednu godinu ugovora sa Romom. Bila mi je čast što je tako veliki trener stigao u klub. Kazao sam mu da ću dati sve od sebe za njega i klub. Ipak, naglasio sam da mi je zadnja godina ugovora i pitao možemo li razmotriti ako dođe do neke ponude. U roku od nekoliko dana stigao je Abraham u Romu, a Inter je došao po mene”, riječi su Edina.

Podsjetimo, Džeko je ove sezone zabio 14 golova u svim takmičenjima za Inter, a zanimljivo da je dva puta pogađao u dva meča protiv “svoje” Rome.

Edin Džeko: Kažu mi da nikada ne trebam prestati igrati fudbal, pomogao sam Salahu da postane ovo što je danas

(Reprezentacija.ba)