Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Anel Hadžić, potvrdio je okončanje karijere u 32. godini. Neočekivanu odluku objavio je na svojim stranicama.

“Nakon 16 uspješnih i prekrasnih godina profesionalnog nogometaša vrijeme je za oproštaj. Imao sam najljepše trenutke, uspone i padove u karijeri, ali sve je to dio nogometa. Bila je ovo jedna od najtežih odluka povući se iz života profesionalnog nogometaša, ali nakon mjeseci razmišljanja i razgovora s najbližima došao sam do ove životne odluke – Nogomet je moj život i bit će zauvijek, u svakom slučaju nije me ispunjavalo više zadnjih mjeseci! Ostat ću u nogometnoj branši koliko god mogu i dati sve od sebe kao i uvijek, ali sada su prioriteti neki drugi. Neke velike stvari dolaze s 2022. godinom i novo životno poglavlje. U tom smislu želio bih se zahvaliti supruzi, porodici i najvećim fanovima koji su me podržavali svih ovih godina”, poručio je Hadžić.

Anel Hadžić je rođen 16. augusta 1989. godine u Velikoj Kladuši. Ponikao je u Riedu, a potom je igrao za Šturm, turski Eskisehirspor, mađarski Videoton, potom Wacker, te je posljednje igračke dane proveo u austrijskom Welsu.

U karijeri je osvajao kup i prvenstvo Mađarske i jedan kup Austrije.

Za A reprezentaciju BiH odigrao je 14 utakmica i bio je član Zmajeva na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

View this post on Instagram

A post shared by Anel Hadzic Official (@anel_h1989)

(Reprezentacija.ba)