BiH je prvi put u historiji pobijedila u Ŕest uzastopnih utakmica

Bh. koŔarkaŔi imaju Ŕest pobjeda u nizu u zvaničnim susretima

Povratak na članak
13 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Artanija
01.12.2021. 01:28

Svaka Čast!!

Marshal
Reply to  Artanija
01.12.2021. 01:35

Ove momke treba maksimalno podrzati i bodriti ih sa tribina, a zmajeve u futbalu tek kad se iskupe za ocajne rezultate i ne disciplinu u odnosu prema svetom dresu i navijacima !
Cast izuzetcima poput Stevanovica i Svedjana.

Anonymous
Reply to  Marshal
01.12.2021. 10:02

Nedisciplinu se piÅ”e sastavljeno, a izuzecima se piÅ”e bez T, jer se ono gubi ispred C! Ostalo si uglavnom u pravu. Stevanović je trenutno naÅ” najbolji i najpožrtvovaniji fudbaler, dobar je i Ahmethodžić, a Nalić… ma sjeti se, brate one Å”anse protiv nekog kad nije znao dati gol glavom sa dva metra! To je neoprostivo. Otad i jest rezerva i rijetko ulazi u igru!

Anonymous
Reply to  Anonymous
01.12.2021. 20:23

Inače ne ispravljam nikoga, ali T se ne gubi ispred C. Ako K (u riječi izuzetak) dođe u kontakt s I, nastupa druga palatalizacija i K se mijenja u T šŸ™‚

Anonymous
01.12.2021. 10:08

Ova generacija koÅ”arkaÅ”a jako je nadarena, kompaktna i perspektivna. Njen kvalitet nije toliko u veličini pojedinaca već u ujednačenosti cijele ekipe, koja igra kao jedan. Ipak, kad bi se tu naÅ”ao joÅ” kakav dobar bek koÅ”geter, trojkaÅ”, ekipa bi bila joÅ” bolja i spremna za velike uzlete. Njena velika prednost jeste i njena mladost i veliki trener Bosnić, koji je dobar stručnjak, ali i psiholog da ekipu snažno motiviÅ”e za svakog protivnika i da slogu učini da svi diÅ”u kao jedan. Zato, veliko BRAVO! I za trenera Bosnića i za velike igrače.

Guest
01.12.2021. 10:21

Top rezultati dosad, nadam se da ce protiv Litvanije biti pun Mejdan. Milina ih gledati, i njih i kosarkasice, modernu kosarku igraju.

Edin Jusic
01.12.2021. 12:38

Prvo svaka cast momcima na zalganju i borbenosti. Zaista imamo jednu dobru ekipu. Momci koji su jos kao juniori bili veliki talenti, sad vec polako sazrijevaju kosarkaski, i mi sad kupimo plodove. Iskren da budem, jaci smo i od Ceske, oslabljene, a sigurno i od Bugarske. Ipak nismo bas dobro odigrali ove dvije utakmice. Mnogo gresaka, ali dakle i mnogo prostora za napredak. Dobili smo 4/4 a i izgubili 4/4. Puno oscilacije u igri. I Bosnic moze puno bolje. Moje licno misljenje je da je napravio niz gresaka, ne bi da ga diskrebilitujem je radi dobar posao, ali puno gresaka… Read more »

Edin Jusic
Reply to  Edin Jusic
01.12.2021. 12:48

A ne kroz reprezentaciju. Pozivanje time-outa. Konstantno kasni! Kad primis 3 trice za redom, to znaci da si zakasnio. Kad Roberson 3 puta uzastopno dodje u mismatch znaci da si zakasnio. Kad Atic ne zna koga cuva u polu kontri ili ne izadje na tricu, znaci da si zakasnio. Kad Lazic zaboravi da igramo switch u odbrani nekoliko napada znaci da si zakasnio. Druga stvar je autoritet. Ja znam, vidi se, da on zeli biti prijatelj sa ovim momcima, ali ja sam igrao kosarku, trener mora imati autoritet inace ga ne j.be niko. Svaki igrac misli da je najbolji i… Read more »

Edin Jusic
Reply to  Edin Jusic
01.12.2021. 12:53

To je nedostatak discipline. Vrabac na tri prekrsaja pusta igraca na faku da polozi umjesto kad ispada da pravi faul. Zadnji napadi se igraju ali i brane uzasno. Od toga kolko citas igru ovisi hoces li imati 1 ili dva napada. Kad treba praviti faul, kad ne. Na kom igracu se pravi faul u bonusu? Kad su protivnici u bonusu moras imati igrace koji ce pogoditi slobodno, a ne Halilovica koji je 4 slobodna fulo protiv Ceske. Mora traziti disciplinu u igri i koncentrisanost. Mora skrenuti paznju igracima kad pogrijese. Mora brze mijenjati. Ne mozes igrati full coart press ili… Read more »

Anonymous
Reply to  Edin Jusic
01.12.2021. 16:23

Slažem se, Edine, sve si u pravu. Litvanija ipak nije ni Bugarska ni ČeÅ”ka. Ona je mnogo jača ekipa. I ako hoćemo da ih dobijemo barem kod kuće – morat ćemo igrati mnogo bolje i otkloniti mnoge greÅ”ke, pa i te koje si pobrojao. I treba imati u glavi da niko nije nepobjediv, a da sve zavisi od nas i naÅ”e igre. Sjetimo se dasmo ih pobjeđivali, s Teletovićem, kad nas je upropastio Gordić u zadnjim minutima utakmice, tako Å”to je srljao pod koÅ”, među centre. Ne znam kako treneri dozvole bekovima da idu na protivničke centre! Ali, do bekova… Read more »

Edin Jusic
Reply to  Anonymous
01.12.2021. 19:38

Pobjedjivali smo Litvance i sa Markovicem. Teletovic je tad pogadjao nemoguce, gledo sam i utakmice kad nista nije mogao da pogodi, a odbranu nikad nije ni znao igrati. Ali to su bila druga vremena tad smo imali 2 ili 3 dobra igraca. Nije se iskreno moglo vise, nije bilo sirine. Sad imamo jednu zaista dobru reprezentaciju, imamo sirinu. Samo ij treba pravilno usmjeravati

Mire
01.12.2021. 19:00

PretjerujeÅ” Edine sa analizama. Bosnić je moderan selektor i na vlastiti način psiholoÅ”ki profilira ekipu tako da je neumjesno sa strane procjenjivati kad je vrijeme za time-out. Å to se tiče Litvanije sa ovom ekipom nisu iznad nas i realno bi bilo da se s njima borimo za prvo mjesto.

Edin Jusic
Reply to  Mire
01.12.2021. 22:33

Moderan? Kako moderan? Psiholoski profilira ekipu? Jel? Kako? Na osnovu cega si to zakljucio?

Povratak na članak

ZnaŔ koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiŔ to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM