Danas se igraju četiri utakmice 6. kola turske Superlige, a na teren će ponovo Bešiktaš i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Bešiktaš – Adana Demirspor (19:00 sati, Sportklub)

Aktuelni prvak Turske i lider dosadašnjeg dijela prvenstva, ekipa Bešiktaša, danas ima lagan zadatak jer na svom terenu dočekuje novajliju u ligi, Adanu Demirspor. Klub osnovan od željezničarskih radnika je na 15. mjestu nakon pet kola, a napad ovog tima predvodi Mario Balotelli.

Bešiktaš je sakupio 13 bodova, odnosno imaju četiri pobjede i jedan remi. Obje ekipe su u prošlom kolu ubilježili pobjede. Orlovi su savladali kao gosti Antalyaspor sa 3:2, dok je Adana na svom terenu bila bolja od Rizespora sa 3:1.

Prema kladionicama Bešiktaš je veliki favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.42 na pobjedu Bešiktaša. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Od prve minute je i večeras najavljen Miralem Pjanić koji je na dosadašnjim utakmicama Bešiktaša bio najbolji pojedinac ovog tima. Zbog povrede u konkurenciji i dalje nema Ajdina Hasića.

Karagumruk – Antalyaspor (16:00 sati)

Utakmica za koju konkurišu dva bh. fudbalera. Dres Karagumruka nosi Ervin Zukanović koji će večeras početi od prve minute, dok za Antalyu igra Deni Milošević, a prema dosadašnjim najavama čini se da će susret početi sa klupe.

Karagumruk je peti na tabeli sa solidnih deset bodova, dok Antalyaspor ima četiri boda i nalaze se na 16. poziciji.

Današnje utakmice turske Superlige:

Karagumruk – Antalyaspor (16:00 sati)
Rizespor – Altay (16:00 sati)
Bešiktaš – Adana Demirspor (19:00 sati)
Yeni Malatyaspor – Sivasspor (19:00 sati)

(Reprezentacija.ba)