Danas su na programu dva meča 5. kola Premijer lige BiH u kojima Sarajevo dočekuje Radnik, a Velež Slobodu.

Sarajevo – Radnik (19,00 Moja TV)

Fudbaleri Sarajeva imaju polovičan učinak u dosadašnja četiri kola, ostvarili su dvije pobjede i dva poraza, ali zanimljivo da su oba puta poraženi na svom Koševu, te današnji meč vide kao priliku za prva tri boda na svom terenu.

U prošlom kolu Sarajevo je rutinski slavilo u Prijedoru protiv Rudara 2:0. S druge strane Radnik je na svom terenu dugo vodio protiv Veleža, ali u završnici su primili gol i morali se zadovoljiti sa jednim bodom. U prethodna četiri kola Bijeljinci su na učinku od dva remija i dva poraza.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.40 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Kada pogledamo posljednje tri utakmice ova dva rivala, Sarajevo je slavilo na sva tri meča i navijači Bordo tima danas očekuju samo pobjedu.

Domaći su u problemima sa igračkim kadrom, Fanimo je povrijeđen, Sušić neće nastupiti, dok Velkoski i Oremuš još uvijek čekaju radne dozvole. Gosti su prema najavama kompletni, a vrijedi istaći da je Radnik u protekloj sedmici dobio novo rukovodstvo kluba, a pristalice Radnika najviše raduje povratak Mladena Krstajića i strukture kluba.

Utakmica Sarajeva i Radnika igra se na Koševu od 19 sati uz direktan TV prijenos na Moja TV.

Velež – Sloboda (21,00 Arena Sport)

Mostarski Velež je u četvrtak okončao svoj europski put u kojem su jako dobro predstavljali BiH i stigli do trećeg pretkola Konf. lige. Ekipa Feđe Dudića sada se u potpunosti može posvetiti domaćem prvenstvu, a priliku da poprave bodovni saldo imaju večeras kada dočekuju zahuktalu Slobodu.

Rođeni su do sada po jednom slavili, remizirali i bili poraženi, dok Tuzlaci imaju tri pobjede i jedan remi. U svakom slučaju očekuje nas istinski derbi starih rivala.

Kladionice stavljaju Velež kao favorita. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.62 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Za Velež je veoma bitna podrška navijača na večerašnjem duelu, a iako su poraženi na “svom” terenu od Elfsborga sa 4:1, Rođeni su sa tribina aplauzima nagradili svoje igrače i izvjesno je da će ih i večeras nositi do što boljeg rezultata.

Nasuprot sebe imaju sjajnu Slobodu koja je u prva četiri kola odigrala odlične mečeve i sakupila jako dobrih deset bodova. Žižovićevi puleni su puni samopouzdanja i žele iskoristiti umor Veleža i neporaženi napustiti Vrapčiće.

Dudić će vjerovatno napraviti neke izmjene zbog umora određenih igrača, ali pravo na kiks nemaju ako se žele priključiti vrhu tabele. Anđušić i Cvijanović su povrijeđeni, a Hasanović i Radović suspendovani.

“Utakmica od najvažnijeg značaja. Svjesni smo u kojem trenutku nam dolazi i šta nam donosi pobjeda. Sloboda je pet utakmica bez poraza. Od dolaska kolege Žižovića pružaju dobre partije, zbog toga maksimalan oprez i htjenje, ali sigurno ćemo pripremiti ekipu da dođemo do konačnog cilja”, kazao je Dudić.

“U Mostar putujemo u odličnoj atmosferi i puni smo samopouzdanja poslije serije dobrih rezultata u prva četiri kola. Nadamo se još jednom pozitivnom ishodu iako je pred nama težak izazov. Velež igra dobro i ofanzivno, no i mi imamo svoje adute. Očekujem da ćemo odigrati još jedan dobar meč i kući se vratiti neporaženi”, kazao je Alen Kurtalić, mladi veznjak Slobode koji je Veležu čestitao na uspjehu u Europi.

Meč između Veleža i Slobode počinje u 21 sat uz prijenos na Areni Sport.

U jedinom dosadašnjem meču 5. kola Premijer lige BiH Tuzla City je nastavila sa maksimalnim učinkom, a ovaj put su na svom terenu savladali Posušje sa 4:1.

(Reprezentacija.ba)