Kapiten fudbalske selekcije Srbije Dušan Tadić izvinio se selektoru Draganu Stojkoviću i saigračima nakon izjave koju je dao poslije duela prvog kola EURO 2024 protiv Engleske.

Tadić nije igrao od prve minute u porazu od Engleske (0:1), a nakon susreta je poručio da je najspremniji najbolji igrač tima i da je trebao startarti, a Stojković je odgovorio da nije dobro što je to rekao.

Ipak, FS Srbije je danas u saopštenju za javnost objavio da je uoči sutrašnjeg meča sa Slovencima održan sastanak na kojem se Tadić izvinio.

“U hotelu u Augsburgu održan je sastanak stručnog štaba A tima, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, i reprezentativaca Srbije.

Bilo je govora o predstojećim obavezama, a između ostalog kapiten reprezentacije Dušan Tadić je iskoristio priliku da se zbog nepromišljenih izjava poslije utakmice sa Engleskom izvini selektoru Stojkoviću i saigračima.

Reprezentacija Srbije prema planu i programu nastavlja sa pripremama za drugi meč na Evropskom prvenstvu. Sutra oko podneva odlazi u Minhen gde su predviđene medijske aktivnosti, kao i zvanični trening”, saopštio je FS Srbije.

Milenković najavio meč sa Slovencima

Srbija u četvrtak od 15,00 sati igra drugu utakmicu u okviru grupe C na EURO 2024 protiv Slovenije koja je u prvom kolu odigrala 1:1 sa Dancima.

Stoper Srbije Nikola Milenković je pred ovaj susret istakao da će njegovim saigračima i njemu biti možda i teže igrati nego protiv Engleza.

Foto: FSS

“Pokazali smo jednu hrabrost, požrtvovanje, dostojanstveno smo predstavljali Srbiju, ali sada mislimo samo na Sloveniju. To je utakmica koja može biti ključna i pripremamo se na najbolji način. Šeško?Slovenija ima dosta dobrih pojedinaca, ali ako mi budemo pravi, možemo da zaustavimo bilo kojeg napadača.

Slovenija je veoma dobra ekipa, sa odličnim pojedincima, veoma su kompaktni. Mislim da će nam teže biti protiv Slovenije nego protiv Engleske. Imperativ je pobjeda, neće biti lako”, kazao je Milenković i dodao:

“Moramo da iskoristimo naše vrline, a njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara, sve to moramo da iskoristimo u tom meču sa Slovenijom. Protiv Engleske smo pokazali malo više respekta, počeli smo da igramo tek tamo poslije 20 minuta igre, a kasnije smo i dominirali.

Protiv Slovenije će biti totalno drugačija utakmica, što taktički, što mentalno. Ponavljam, poučeni iskustvom iz Rusije i Katara, moramo da odigramo tu utakmicu na najbolji mogući način.

(Reprezentacija.ba)