Reprezentacija.ba portal je danas najavio da će bivši U21 reprezentativac Zinedin Mustedanagić (25) potpisati za Borac, a banjalučki klub je na zvaničnoj stranici potvrdio dolazak veznjaka.

Mustedanagić je sa šampionom BiH potpisao ugovor na godinu dana.

Zinedin je za zvaničnu stranicu Borca kazao da su ga privukle klupske ambicije i borba za trofeje.

“Zadovoljan sam što smo postigli dogovor i što karijeru nastavljam u redovima FK Borac. Privukle su me klupske ambicije i cilj da se ekipa bori za trofeje u narednoj sezoni. Čeka nas i nastup na europskoj sceni, a moja želja je da dam pun doprinos svim rezultatima.

Bit će vremena za priču, a sada nam svima predstoji naporan rad da spremni dočekamo prve izazove“, rekao je Mustedanagić koji je iz Banje Luke, nakon potpisa ugovora, produžio ka Termama Zreče da se priključi ekipi na pripremama.

Sportski direktor Borca Oliver Jandrić je uvjeren da će Mustedanagić biti od velike koristi za tim zi Banje Luke.

Drago mi je što je Zinedin prihvatio naš poziv i uvjeren sam da će nam biti od velike koristi. Mi nastavljamo sa radom i već naredenih dana možemo očekivati nove igrače u ekipi“, rekao je Jandrić.

Inače, Zinedin je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Spartu iz Praga, Duklu, Ruzomberok, Budejovice, Sarajevo, Vllazniju te Vukovar.

Protekle sezone je u svim takmičenjima odigrao 30 mečeva za Vukovar, zabio 12 golova i četiri puta asistirao.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16