Reprezentacija Hrvatske će u srijedu od 15,00 sati u Hamburgu igrati protiv Albanije meč drugog kola grupe B Europskog prvenstva.

Hrvati su u prvom duelu poraženi od Španije sa 0:3, a Albanija izgubila od Italije rezultatom 1:2.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić i reprezentativac Ivan Perišić govorili su na zvaničnoj press konferenciji uoči duela sa Albancima.

Dalić je na samom početku dobio pitanje o situaciji sa Brunom Petkovićem koji je protiv Španije izveo penal, a takav dogovor nije bio.

“Nema potrebe za tim temama. Kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo nakon toga igrači, stručni štab i ja. Razgovarao sam i ja s Brunom, sve je riješeno i to ne treba više spominjati. A sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi ili ne.

Nepotrebno se stvaraju tenzije, one nisu potrebne. Ja samo želim mir i lijepu atmosferu, koju imamo i nema potrebe da je potencirate. Hijerarhija se zna, red se zna i tako će biti i dalje“, rekao je selektor Hrvatske i kazao šta bi moglo odlčiti sutrašnji duel sa Albanijom

“Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, moramo biti živi do kraja. Naravno da bi bilo lijepo da utakmicu otvorimo na najbolji način, ali nijednog trenutka ne smijemo gubiti glavu, srljati i igrati na silu. Moramo doći do toga svojom kvalitetom i igrom. Idemo po tri boda, ali nama igra i bod zbog zadnje utakmice.”

Dalić je još jednom potcrtao da je u reprezentacije Hrvatske hijerarhija veoma bitna.

“Mi smo sve postigli zbog hijerarhije i zbog kvalitete naših igrača. Tako je uvijek bilo i tako je i sad i meni i starim igračima je to jako važno. Tu smo besprijekorni. Meni je to važno i igračima je to važno.”

Selektor naših susjeda ističe da njegova momčad zaslužuje puno veći respekt.

“Ne znam ko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje u šest godina, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali hrabri i borbeni. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.

Znam da je nakon poraza od Španjolske dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vrijedi i puno je bolja nego što se o njoj govori.”

Perišić je poput Dalića rekao da je strpljenje izuzetno važno za meč sa Albanijom.

“Bit će važno biti strpljiv, ali od prve minute moramo krenuti bolje nego protiv Španije. Ako ne bude kao što ćemo planirati u prvom poluvremenu, imamo i drugo poluvrijeme i dosta momaka na klupi koji su spremni uskočiti.

Albanci su dobra ekipa. Dobro su odradili kvalifikacije, gledali smo još par videa i proći ćemo još neke detalje. To ćemo zadržati za nas. Oni su fanatična ekipa, trkački moćna i ginut će na terenu od početka do kraja. Ako mi nećemo igrati tako, onda će nam biti teško. Od prve minute ful gas i idemo po tri boda.

(Reprezentacija.ba)