Vladimir Slišković (41), sin bivšeg selektora naše zemlje Blaža Sliškovića, u potrazi je za novim trenerskom angažmanim.

Odlazak mlađeg Sliškovića iz moskovskog Spartaka bio je veliko iznenađenje, pogotovo nakon sjajno odrađenog proljetnog dijela sezone, međutim u ovom klubu odlučili su na njegovo mjesto dovesti zvučnijeg i iskusnijeg Dejana Stankovića koji je prethodno osvajao trofeje sa Crvenom zvezdom i Ferencvarošom.

S druge strane, odlazak nije teško pao 41-godišnjem Mostarcu koji je prije samog preuzimanja prvog tima Spartaka već u glavi imao svoj film.

“Moja dužnost bila je učiniti sve moguće da momčad izađe iz krize. Klub je uvijek bio iskren i korektan, znao sam da ću raditi samo do kraja sezone i moje ambicije završavaju u ovoj fazi. Također sam znao da bi me željeli vidjeti u trenerskom stožeru, što je javno rečeno, ali čekao sam kraj sezone da im osobno kažem svoju odluku. Nisam želio stvarati pritisak i bilo kakve probleme”, rekao je Slišković.

Čini se da za novim angažmanom neće dugo tragati jer, prema izvorima bliskim ovom treneru, za njegove usluge se već interesuje nekoliko klubova u Rusiji.

Navodno je prethodnih dana boravio u Moskvi kako bi pregovarao sa Rodinom i Khimkijem koji se nakon jedne sezone vratio u elitu.

Malo je poznato da je Slišković jedno vrijeme radio i u našoj zemlji.

Bio je u stručnom štabu pionirske reprezentacije, ali i u mlađim kategorijama Zrinjskog za koji je svojevremeno, uz Željezničar, također i igrao. 

(Reprezentacija.ba)