Meridian je postao ponosni sponzor još jednog kluba koji će nositi ime ove kompanije – ŽKK Play Off Meridianbet.

Potpisivanjem ugovora o naslovnom sponzorstvu, Meridian nastavlja misiju osnaživanja ženskog sporta u BiH.

Lejla Šabanović, marketing menadžer kompanije Meridian, istakla je da je ponosna na činjenicu da će ovaj perspektivni klub nositi njihovo ime.

-ŽKK Play Off Meridianbet će zasigurno ponuditi dobru igru svojoj publici, te se nadam da ćemo, ovim sponzorstvom i ulaganjem u žensku košarku, privući još više simpatizera i navijača kluba – rekla je Šabanović.

Ističe da je kompaniji Meridian izuzetno važna društvena odgovornosti i da će se truditi da, kao i do sada, doprinesu pomjenama na bolje, naročito u ženskom sportu.

Armin Šećerović, predsjednik ŽKK Play Off Meridianbet, obećao je da će opravdati očekivanja sponzora i zahvalnost pokazati i na terenu.

– Drago mi je da ćemo nositi ime jedne tako renomirane kompanije od koje smo dobili veliku podršku. Zahvalio bih se Meridianu što su prepoznali naše uspjehe i što ulažu u ženski sport koji je u BiH, inače, veoma zapostavljen – rekao je Šećerović.

Košarkašica Dalila Slatina za sebe kaže da je dijete ŽKK Play Off jer je prošla sve omladinske selekcije. Zahvalila je Meridianu što je prepoznao njihove potrebe i omogućio im da nesmetano rade ono što vole kako bi ove sezone ostvarili što bolje rezultate.

Kompanija Meridian do sada je sponzorisala ginisove rekorderke SFK 2000 Sarajevo, podržala je ŽKK RMU Banovići, kao i odbojkaški klub BL Volley.

(Sponzorisani tekst, 18+)