Miralem Pjanić (34) danas je potpisao ugovor sa moskovskim CSKA.

Bivši Zmaj je u Rusiju stigao kao slobodan igrač, a u CSKA će ostati najmanje do kraja tekuće sezone.

Pjanić je u razgovoru za zvaničnu stranicu CSKA kazao da je sretan što je stigao u Moskvu.

“Veoma sam sretan što sam ovdje i što sam potpisao ugovor. CSKA je veliki klub sa dugom historijom. Poznajem CSKA veoma dobro, jer sam ovdje igrao u europskim takmičenjima. Ovo je klub koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi. CSKA ima ogroman potencijal.

Drago mi je što sam se pridružio ovom timu. To je upravo izazov koji mi je trebao. Proteklih nekoliko godina bilo je zanimljivo. Imao sam priliku da igram u Azijskoj Ligi Šampiona i osvajam titule. Ipak, želim da se vratim na europsku scenu, u veoma konkurentnu ligu gdje su stadioni ispunjeni. Zaista sam sretan što sam ovdje.”

Pjanić je istakao i da je važnu ulogu u njegovom dolasku imao i bivši bh. reprezentativac Elvir Rahimić.

Miralem je prokomentariao i svoju izjavu od prije dvije godine kada je zajedno sa Džekom odbio da igra sa BiH prijateljski meč protiv Rusije.

“Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio i spreman sam da se izvinim.

Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam – moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije.

Nadam se da će se situacija riješiti što je prije moguće. Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumijem kako politika funkcioniše i kako utiče na sport.

Međutim, ja sam fudbaler i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i saigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe.”

Fudbaleri CSKA su trenutno šesti u Rusiji sa 14 bodova nakon devet odigranih kola.

Novi tim Pjanić naredni meč igra u subotu protiv Akhmata.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16