Bivši Zmaj Alemdin Ziljkić (28) od ove sezone igra u Novom Pazaru, a tamo svlačionicu dijeli sa Ademom Ljaljićem.

Oduševljen već godinama ovim fudbalerom priznaje da mu je bolji i od Džeke i PJanića.

“Uz dužno poštovanje, igrao sam sa Džekom i Pjanićem, njima respekt, ali Adem… Za nas ne postoji ni bolji, ni ljepši, ni jači, ni veći… Moja supruga zna, i danas u spavaćoj sobi samo imam dresove Ljajića. Nisam kolekcionirar, a imam njegove dresove iz Partizana, Bešiktaša, Fiorentine… “, poručio je Ziljkić.

Almedin Zikljić u tri nastupa za BiH sakupio je 15-ak minuta igre.

Zanimljivo tri nastupa ima kod tri različita selektora – Bajevića, Peteva i Miloševića.

U martu ove godine napustio je FK Sarajevo nakon što je od miljenika u kratkom periodu postao “persona non grata”. Potom je bio u Iranu, a ovog mjeseca potpisao je za Novi Pazar. Klub u kojem je prošao omladinske selekcije, a kasnije igrao i za prvi tim 2015. i 2016. godine.

Nakon odlaska iz Sarajeva za Reprezentacija.ba je poručio:

– Nisam se nadao da će se ovako završiti moja epizoda u Sarajevu. Ovim potezom mislim da sam pokazao da sam u pravu, samoinicijativno sam rekao da želim otići i to je to. Za klub neću reći ništa negativno, želim im sve najbolje. Samo su me zaboljele laži koje su se plasirale, mahalske priče kako ja iznosim neke informacije i slično. Ako je Almedin najveći problem, okej, otići ću. Problem riješen – rekao je Ziljkić u telefonskoj izjavi u martu ove godine za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)