Mečevi devetog kola PL BiH igraju se u subotu, nedjelju i ponedjeljak, a FS BiH je odredio službena lica za svih šest utakmica.

Sloboda u subotu od 16,00 sati dočekuje Slogu Meridian. Duel će suditi Josip Martinović iz Čapljine, a u VAR sobi je Dražen Marić iz Bijeljine.

U subotu se od 20,45 sati igra mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Pravdu na derbiju dijelit će Miloš Gigović iz Gradiške. VAR sudija će biti Antoni Bandić iz Gruda.

Igman i GOŠK će u nedjelju od 13,00 sati odmjeriti snage u Konjicu. Na centru će biti Armin Kukića iz Bugojna. VAR sudija je Mateo Musa iz Čitluka.

Željezničar u nedjelju od 15,00 sati dočekuje Posušje. Utakmicu na Grbavici sudi Ernis Džemidžić iz Goražda. Mirza Kazlagić će biti VAR sudija.

Isti dan od 21,00 sati u Banjoj Luci igraju Borac i Radnik. Meč sudi Haris Halkić iz Sanskog Mosta. VAR arbitar je Dragan Kesić iz Gradiške.

Kolo zatvaraju u ponedjeljak Široki Brijeg i Sarajevo od 18,00 sati. Susret sudi Dragan Petrović iz Banje Luke. U VAR sobi je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Sve mečeve direktno prenosi kanal Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16