Golman Veleža Osman Hadžikić je bio u rosteru A selekcije BiH za prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom, a Rođeni su imali još jednog reprezentativca tokom tekućeg mjeseca.

Naime, Velež je na društvenim mrežama objavio da je stoper Aref Gholami konkurisao za mečeve Irana u okviru kvalifikacija za SP 2026.

“U okviru druge runde Azijske grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2026. godine održati u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, 06. i 11. juna odigrane su dvije utakmice u Grupi E u kojoj se nalazi i reprezentacija Irana.

Rođeni su u ovim utakmicama imali svog predstavnika, obzirom da je naše februarsko pojačanje Aref Gholami dobio poziv selektora Amira Ghalenoeija. Reprezentacija Irana, u ovom kvalifikacionom “prozoru”, odigrala je dvije utakmice.

Prvo su 06. juna gostovali reprezentaciji Hong Konga, ostvarivši sigurnu pobjedu rezultatom 2:4, dok su 5 dana kasnike dočekali trenutno drugoplasiranu reprezentaciju Uzbekistana odigravši nerikešeno 0:0. Nakon 6 odigranih susreta, sa 4 pobjede, 2 neriješene utakmice i bez ubilježenog poraza, reprezentacija Irana zauzima prvo mjesto na tabeli Grupe E.

Iako naš Aref nije dobio priliku za igru u pomenutim susretima, svakako da možemo biti ponosni što u svojim redovima imamo još jednog reprezentativca koji sa čašću brani boje svoje zemlje, ali i prezentuje naš Klub na najbolji mogući način”, poručili su iz Veleža.

Inače, Rođeni će u narednoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Konf. ligu.

Tim iz Mostara će 18. juna saznati protivnika u prvom pretkolu kvalifikacija ovog takmičenja.