Za Željezničar će ovo biti veoma prometno ljeto. Nakon promjene sportskog direktora i trenera, jučer su usijedili odlasci i dolasci, a čini se da će i danas biti zanimljivo na Grbavici.

Željezničar je jutros potvrdio da je kompletiran stručni štab za ovu sezonu.

“Pomoćnici Denisa Ćorića bit će Toni Kovač, Omer Joldić i Admir Derviši, trener golmana je Adnan Gušo, kondicioni trener Almir Seferović, a Jasmin Krajina će biti video analitičar”, napisali su iz Želje.

Toni Kovač je bivši kapiten Posušja, radio je kao pomoćni trener u ovom klubu, a kratko je bio i u Kazahstanu.

Omer Joldić je već bio u struci Plavih baš kao i Adnan Gušo i Almir Seferović. Admir Derviši je dugo godina trener u Omladinskoj školi Želje, a Jasmin Krajina je također radio u omladinskim selekcijama.

Tarik Abdulahović novi golman

“Bivši golman Tuzla Citya, Tarik Abdulahović (26), novi je igrač Željezničara, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Tarik Abdulahović je rođen 18. aprila 1998. godine u Sarajevu. Branio je u omladinskim selekcijama Željezničara, a potom je nosio dresove Igmana, Mladost DK, Olimpika, Krupe, Simm-Bau, Rudar Kakanj, Zvijezde 09 i Tuzla Citya iz kojeg dolazi na Grbavicu”, saopštili su iz Želje.

“Prije svega da pozdravim sve navijače i simpatizere. Oduševljen sam, dječački san se ostvaruje polako, na meni je da radim i da dokažem da sam s razlogom tu. Buduće saigrače poznajem, uglavnom većinu. Što se tiče atmosfere, tu ne treba puno govoriti, ja sam bio tu kao navijač na tribinama i to je uvijek sjajno”, kazao je Abdulahović.

Podsjetimo, Željo je jučer krenuo sa pripremama. Ekipu je napustilo osam igrača, a stigla su tri nova, Bože Vukoja, Ivan Đorić i Azur Mahmić.