Danas je na Grbavici turbulentan dan. Nakon što se Cocalić oprostio od Želje, Plavi su objavili odlazak još sedam igrača, te dolazak nova dva fudbalera.

Grbavicu napustilo sedam igrača

“FK Željezničar se zahvaljuje Nedimu Mekiću, Dženanu Haračiću, Andriji Drlji, Edinu Biberu, Josipu Mijiću, Filipu Dujmoviću i Adonis Bilalu na dosadašnjem angažmanu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijera.

Posebnu zahvalnost ističemo Nedimu Mekiću i Dženanu Haračiću koji su bili veoma bitan dio Plavih u proteklom periodu, a svojim igrama su doprinijeli učešću u Konferencijskoj ligi prošle godine.

Svim pomenutim fudbalerima je istekao ugovor izuzev Andrije Drlje s kojim je potpisan sporazumni raskid”, stoji u objavi Želje.

Stigli Vukoja i Đorić

Ofanzivni veznjak Bože Vukoja (26) novi je igrač Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Bože Vukoja je rođen 3. aprila 1998. godine u Mostaru. Prošao je omladinske selekcije Širokog Brijega čiji je bio član šest godina, a jednu sezonu je proveo na posudbi u GOŠK-u.

Vukoja je prošlu sezonu igrao za Zvijezdu 09, a nastupa na poziciji prednjeg veznog igrača.

Sada već bivši igrač Igmana, Ivan Đorić (28), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Ivan Đorić je rođen 7. jula 1995. godine u Nišu. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a potom je igrao za Ventsplis (Latvija), Sion i Stade Nyonnais (Švicarska), Radnik iz Surdulice, Bačku, Napredak, Voždovac (Srbija), Mostu (Malta), a od 2022. godine je u BiH. Prvo je nosio dres Radnika, potom Sloge, a posljednju sezonu igrao je za Igman.

U sezoni iza nas je sakupio 32 nastupa za Igman. Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača.

Rahimić i Ćorić složni: Dat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti

Elvir Rahimić:

“Obavili smo razgovor sa svim igračima, pogotovo sa starijim, mogu reći legendama kluba. Uz jedan dogovor, odlučili smo da oni budu dio nas i u budućnosti. Nadam se da će ostati i Cocalić i Štilić, bit će dio nas. Pokušat ćemo da im nađemo mjesta gdje mogu najbolje da pomognu FK Željezničar. Da, ako Bog da, svi zajedno napravimo ono za što smo došli tu.

Prije svega, želimo jednu stabilizaciju kluba, finansijsku, marketinšku, igračku. Moramo napraviti jednu stabilizaciju. Kako se radilo prije, neće se raditi dok smo mi tu. Pokušat ćemo sve da Željo bude tamo gdje treba biti. Da vidimo jednog evropskog Želju. To je naš cilj i zato smo tu. Ovo što smo zatekli u klubu, nije dobro, ali zato smo tu, da ispravimo to i napravimo dobar fundament za budućnost. Naši navijači su željni uspjeha i evropskih utakmica na Grbavici.”

Denis Ćorić:

“Što se tiče samog cilja, rekao sam da ne želim nikakve bombastične izjave, ali želim maksimalan i profesionalan odnos. Želim da svi budemo bolji nego prošle godine. Ne bih se vraćao na to šta je bilo. Želim da gledamo boljeg, čvršćeg i hrabrrijeg Želju i da ćemo napraviti dobre stvari. Da obećavam nešto, neću i ne želim. 

Cijelu ligu poznajem vrlo dobro. Igrači koji su već tu nam mogu biti pojačanja i vjerujem da će svojim zalaganjem dokazati se meni i navijačima. Naravno da ćemo gledati da u hodu kompletiramo ekipu. Ja kao trener želim kvalitet, a ne kvantitet. Nismo izašli u Evropu, teško je onda i privući nekog igrača. U komunikaciji sam sa sportskim direktorom i ljudima u klubu, vjerujem da ćemo pokušati naći najbolje rješenje. Znam ko je Željo i šta znači svima.”