Reprezentacija Slovenije večeras od 21:00 sati igra 1/8 finala Europskog prvenstva protiv Engleske, a meč su najavili selektori, Matjaž Kek i Roberto Martinez.

Matjaž Kek:

“Činjenica je da smo vjerovatno zaslužili simpatije. Selektor Portugala je poznat kao veliki džentlmen, ali jasno je da kada je utakmica na ispadanje, na konferenciji za novinare može dominirati simpatija, ali kada pređete magičnu bijelu liniju, to je stvarno, mi znamo protiv koga igramo.

Neka žive trenutak koji su zaslužili. Momci sazrijevaju kao voće. Svaka ovakva utakmica daje nevjerovatnu energiju. Svjesni kvaliteta i samokritičnosti očekujemo tešku utakmicu u kojoj ćemo i mi ispaštati. Ali ovo nas samo motiviše i znači veći izazov.”

Roberto Martinez:

“Divim se činjenici da je vodio Sloveniju u više od 100 mečeva. Znam koliko je to teško postići. Sviđa mi se što njegov tim igra kao tim. U nacionalnim timovima morate znati kako izvući maksimum iz svojih igrača. Njegov tim sistem shvatam izuzetno ozbiljno, što omogućava pojedincima poput Šeška i Šporara da zablistaju.

Ono što su Slovenci postigli na Euru je izvanredno, upisali su istoriju. Žao mi je što moramo da se nosimo sa njima jer su mi bliski. Ali, nažalost, pred nama je ‘mata-mata’ (mata-mata je španski izraz za eliminacione mečeve koji kaže da se mora umrijeti)”, kazao je Martinez.

Utakmica se igra večeras od 21:00 sati.