Najuspješniji selektor u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić pominje se kao kandidat za preuzimanje FK Sarajevo.

Nakon što je Sarajevo razriješilo sportskog direktora Senijada Ibričića, spominje se da bi u narednim danima bivši mogao postati i slovenački stručnjak Simon Rožman kojeg bi, špekuliše se uveliko, mogao zamijeniti upravo Pape koji je bez angažmana od 2018. godine kada je napustio Akhisarspor.

Da nisu u pitanju samo glasine potvrdio je i Sušićev agent Nermin Čengić kazavši, između ostalog, kako će se u narednim danima znati više detalja kada je cijela priča u pitanju. Također, kontaktirali smo i samog Sušića. 

“Sarajevo? Ne, nemam šta o tome da kažem. Daleko sam od svih tih medijskih nagađanja. Sa prvim čovjekom kluba Ismirom Mirvićem se čujem s vremena na vrijeme, možda dva-tri puta godišnje, znam da ulaže mnogo energije i novca da napravi nešto
“, kaže Sušić za Reprezentacija.ba portal.

Možemo li ga narednih dana očekivati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pitamo Sušića.

“Planiram doći ovog ljeta. Možda biste vi novinari odmah željeli da to povežete sa cijelom pričom, ali ne, ne bih stvarno o tome u ovom trenutku.”

Prokomentarisao je Sušić i sinoćnju prijateljsku utakmicu u kojoj su “Zmajevi” poraženi na St. James Parku od Engleske rezultatom 3:0.

“Nisam gledao cijelu utakmicu. Onako, djelovalo mi je korektno, samo je rezultat malo previsak. Ali, nije to katastrofa. Treba uzeti u obzir da je Engleska među tri najbolje selekcije u Evropi i jedan od kandidata za naslov za predstojećem prvenstvu. Što se nas tiče, vidjelo se da ima novih imena, zasigurno ima tu kvalitetnih momaka koji su budućnost i na koje se može ozbiljno računati. Treba dati podršku selektoru i cijelom timu. Stručni štab je super, šteta je što Barbarez i na njih ne može računati”, kroz smijeh je kazao Sušić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)