Velež u četvrtak od 20,30 sati na stadionu Grbavica igra prvi susret drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv AEK-a uz direktan TV prijenos na kanalu FACE TV.

Nešto ranije će početi uvodna emisija na FACE TV, a duel sa Grbavice komentarisat će Marjan Mijajlović koji je u prethodnim mečevima uveličao Veležov europski nastup na koji su rođeni čekali preko 30 godina.

Ekipa Veleža je u prvom pretkolu eliminisala sjevenoirski Coleraine i u oba susreta je slavila rezultatom 2:1, a obje utakmice direktno je prenosio FACE TV uz komentar unikatnog Mijajlovića.

Za susret Veleža i AEK-a u prodaju je pušteno 7000 ulaznica i nema sumnje da će Rođeni u četvrtak tokom svih 90 minuta igre imati ogromnu podršku svojih navijača.

“Bit će još više gledalaca nego prošli put. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra. Igrat ćemo otvoreno, ja i ne znam drugačije. Ne treba imati previše respekta. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik, naravno”. rekao je između ostalog Feđa Dudić uoči utakmice.

Prođu li AEK, potencijalni protivnik Veleža u trećem pretkolu je pobjednik duela Elfsborg (Švedska) – Milsami (Moldavija).

(Reprezentacija.ba)