FOTO/ Feđa Dudić najavio meč sa AEK-om: Igrat ćemo otvoreno

Sutra se igra velika utakmica za Rođene

Feđa Dudić najavio meč sa AEK-om: Igrat ćemo otvoreno
Foto: Reprezentacija.ba

Velež sutra u okviru prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige dočekuje AEK iz Atine, a treneri su najavili utakmicu.

“Ja sam davno kazao da je ovo nagrada za sve što smo napravili, tako trebamo shvatiti ovu utakmicu. Nema potrebe da govorim kakav je to tim, dva igrača odskaču. Petros Mantalos i Levi Garcia. Zaista mi se sviđaju, Georgios Tzavellas je isto klasa.I gramo protiv dobre ekipe, ali ne igramo protiv vanzemaljaca. Uradit ćemo sve. Sa nama nije krenuo Zvonić, dobio je iskrenuće zgloba protiv Posušja. Radovac je sa nama, probat će trenirati. Da se danas igra utakmica, ne bi igrao. On ima veliku želju da igra”, kazao je Dudić dodavši:

“Bit će još više gledalaca nego prošli put. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra. Igrat ćemo otvoreno, ja i ne znam drugačije. Ne treba imati previše respekta. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik, naravno”.

Feđa je govorio i o protivničkom treneru koji je sa Crvenom zvezdom imao sjajne rezultate.

“Respektuje nas AEK, tako nam govore neki naši izvori. Dolaze igrati disciplinovano i oprezno. Njihovog trenera izuzetno cijenim. Mislim da će i on taktizirati, gledati kako ćemo mi izaći”, rekao je Dudić.

Meč između Veleža i AEK-a najavio je i Vladan Milojević, trener gostiju.

“U ovoj fazi je za nas svaka utakmica poput finala. Moje iskustvo mi govori da laganih utakmica nema. Na svakog protivnika trebamo obratiti veliku pažnju, nadam se da ćemo uspjeti”, kazao je Milojević.

Utakmica se igra u četvrtak na Grbavici u 20:30 sati, a bit će prisutno 7000 navijača.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
21.07.2021. 20:00

Samo brza igra i na sve ce biti naše…

Bez prrdaje momci i udrite muški

Marshal
21.07.2021. 20:41

Samo hrabro rodjeni. Bez pardona ali oprezno zbog kartona. Cuvajte se sudije ipak je to AEK.
AEK i Velez imaju poveznicu a to je sto su anti fasisticki klubovi. Sretno

Edi
21.07.2021. 21:49

Edi – koristiti brzu igru vise laznjaka u igri i dupli pasova inace ste najbolja ekipa u ligi.Sretno rodzeni moje srce je uz vas.

Edi
21.07.2021. 22:03

Koristiti sto vise laznjake na krilu tu se izbaci po dva tri igraca iz igre a mi to slabo upotrebljavamo u igri treba probat to Hrvatska reprezentacija najvise koristi i to i to vrlo uspjesno idemo dalje pobjeda je nasa napred rodzeni.

Bih
22.07.2021. 00:24

Protiv grka samo ostro i bez pardona.Veoma vazno u ovakvim utakmicama posjed i sigurnost drzanja lopte.Moraju se iskoristavati dobijene sanse jer ih sigurno nece biti mnogo.sredinu terena pojacati i ne dozvoliti im da preuzmu inicijativu.1:0 a jos bolje kad bi izvukli 2:0 bio bi veliki uspjeh.