Velež sutra u okviru prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige dočekuje AEK iz Atine, a treneri su najavili utakmicu.

“Ja sam davno kazao da je ovo nagrada za sve što smo napravili, tako trebamo shvatiti ovu utakmicu. Nema potrebe da govorim kakav je to tim, dva igrača odskaču. Petros Mantalos i Levi Garcia. Zaista mi se sviđaju, Georgios Tzavellas je isto klasa.I gramo protiv dobre ekipe, ali ne igramo protiv vanzemaljaca. Uradit ćemo sve. Sa nama nije krenuo Zvonić, dobio je iskrenuće zgloba protiv Posušja. Radovac je sa nama, probat će trenirati. Da se danas igra utakmica, ne bi igrao. On ima veliku želju da igra”, kazao je Dudić dodavši:

“Bit će još više gledalaca nego prošli put. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra. Igrat ćemo otvoreno, ja i ne znam drugačije. Ne treba imati previše respekta. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik, naravno”.

Feđa je govorio i o protivničkom treneru koji je sa Crvenom zvezdom imao sjajne rezultate.

“Respektuje nas AEK, tako nam govore neki naši izvori. Dolaze igrati disciplinovano i oprezno. Njihovog trenera izuzetno cijenim. Mislim da će i on taktizirati, gledati kako ćemo mi izaći”, rekao je Dudić.

Meč između Veleža i AEK-a najavio je i Vladan Milojević, trener gostiju.

“U ovoj fazi je za nas svaka utakmica poput finala. Moje iskustvo mi govori da laganih utakmica nema. Na svakog protivnika trebamo obratiti veliku pažnju, nadam se da ćemo uspjeti”, kazao je Milojević.

Utakmica se igra u četvrtak na Grbavici u 20:30 sati, a bit će prisutno 7000 navijača.

(Reprezentacija.ba)