Ženska košarkaška reprezentacija BiH u subotu 26. juna od 12,00 sati u španskoj Valenciji igra posljednju utakmicu na Eurobasketu protiv Švedske uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub1.

Bosna i Hercegovina je zaustavljena u četvrtfinalu od prvog favorita i domaćina Francuske, a u slučaju pobjede nad Švedskom naći će se među šest najboljih selekcija u Europi te će ostvariti plasman na jedan od četiri kvalifikaciona turnira za SP 2022 (ukupno 16 ekipa će biti smješteno u četiri grupe).

Selektor Goran Lojo kratko je najavio subotnju utakmicu protiv Švedske.

“Analizirali smo reprezentaciju Švedske koja igra agresivnu odbranu i brzu košarku. Mi ćemo nastojati da te njihove najkvalitetnije igračice zaustavimo i stavimo pod kontrolu. Ja se nadam da će sve djevojke biti spremne za susret i da ćemo uz maksimalan pristup i zalaganje uspjeti ostvariti povoljan rezultat”, istakao je Lojo.

BiH je protiv Francuske igrala bez Marice Gajić i Irene Vrančić (povrede), a uoči utakmice sa Švedskom bit će poznato da li će selektor Lojo moći računati na ove dvije košarkašice.

(Reprezentacija.ba)