Entitetski štab za vanredne situacije RS donio je odluku o ublažavanju epidemioloških mjera, a prema novoj odluci dozvoljen je povratak gledalaca na sportske događaje.

To znači da će banjalučki Borac u nedjelju na svom terenu dočekati Tuzla City pred svojim navijačima (ukoliko dođe potvrda od NS BiH), a direktor trenutnog lidera Premijer lige BiH Dejan Lukendić kazao je za Nezavisne da će navijači biti raspoređeni na sve tri tribine i morati nositi maske.

“Jasno je da ne možemo samo tako da otvorimo kapije i pustimo sve koji žele da dođu na utakmicu. Još ne znamo koliko ljudi će moći da bude na tribinama, ali se nadamo da će to biti 2.000-3.000 navijača. Navijači će biti raspoređeni na sve tri tribine i naravno moraće da se drži distanca i nose maske”, rekao je Lukendić za Nezavisne i dodao da se u klubu spremaju i za eventualnu proslavu titule već u nedjelju te da će slavlje morati da protekne uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Podsjećanja radi, Borac se dva kola prije kraja Premijer lige BiH nalazi na prvom mjestu sa četiri boda više od drugog Sarajeva.

Borcu su potrebna dva boda do kraja kako bi postao novi šampiona, a već u narednom kolu eventualnom pobjedom protiv Tuzle će postati novi šampion.

(Reprezentacija.ba)