U nedjelju su odigrane sve utakmice 31. kola Premijer lige BiH, a najviše je profitirao banjalučki Borac koji se izdvojio na tabeli.

Fudbaleri Marka Maksimovića na Grbavici su odigrali još jednu dobru utakmicu i sa 2:1 savladali Željezničar. Zakarić i Meleg su pogađali za Banjalučane, a Bekrić je bio strijelac za Plave.

Sarajevo je još jednom podbacilo i remiziralo 0:0 sa ekipom Mladosti i taka je Bordo tim dopustio Borcu da im dva kola prije kraja pobjegne na četiri boda prednosti.

Velika borba se nastavila i za četvrto mjesto koje vodi u Europu. Zrinjski je savladao Krupu sa 3:1, dok je Široki Brijeg remizirao sa Slobodom 1:1, te su tako dva hercegovačka rivala poravnata dva kola prije kraja sezone.

Velež je ubilježio četvrti uzastopni remi, ovaj put u Banovićima protiv Tuzle City bilo je 1:1. Rođeni su vrlo blizu da osiguraju treću poziciju, dok je momčad Husrefa Musemića sigurna na šestom mjestu.

U borbi za opstanak sastali su se Radnik i Olimpik, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Bijeljinci su slavili sa 1:0. Gosti iz Sarajeva imali su mnogo pritužbi na suđenje, ekipa je u jednom trenutku i napustila teren, ali je na kraju susret završen.

Ovim rezultatom sada tri ekipe imaju po 25 bodova, Krupa, Radnik i Olimpik i do zadnjeg kola će se boriti za ostanak u društvu najboljih.

U narednom kolu koje se igra u nedjelju od 17 sati sastaju se:

Borac – Tuzla City
Sarajevo – Radnik
Velež – Sloboda
Zrinjski – Željezničar
Široki Brijeg – Mladost
Krupa – Olimpik

(Reprezentacija.ba)