Blaž Slišković danas neće biti na klupi Željezničara u meču 30. kola Premijer lige BiH protiv Veleža, saopšteno je iz FK Željezničar.

Slišković zbog porodičnih problema nije otputovao u Vrapčiće te će Plave sa Grbavice u ovom duelu predvoditi pomoćnik Almir Memić.

Velež se uoči ove utakmice, koja se igra od 18,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Moja TV, nalazi na trećem mjestu sa 53 boda i pod imperativom je pobjede kako bi se približio plasmanu u Europu, dok je Željo tek sedmi sa 40 bodova i nema šanse da izbori plasman u europska takmičenja.

“Svaka utakmica je važna, pogotovo ova protiv Željezničara. Oni su u neugodnoj situaciji, nisu pobjedili faktički čitavu polusezonu. To nama ne daje za pravo da se opuštamo. Ostalo je malo do kraja i sve ćemo uraditi da zadržimo ovu prednost koju imamo”, rekao je Mustafa Kodro, pomoćni trener Veleža.

Forma i značaj stavljaju Rođene za favorita ovog meča. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.65 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

“Očekuje nas teška utakmica. Utakmica u koju Velež ulazi po stanju na tabeli kao apsolutni favorit, ali mi smo Željo, ne predajemo se. Pokušaćemo napraviti dobar rezultat i prekinuti crni niz koji nas je zadesio u proljetnom dijelu prvenstva”, kazao je Bakir Šerbo, trener u stručnom štabu Želje.

(Reprezentacija.ba)