U subotu 1. maja igraju se tri duela 28. kola Premijer lige BiH, a u fokusu je najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara.

Sarajevo je trenutno drugo na tabeli sa 53 boda i u slučaju današnjeg trijumfa ponovo će biti lider pet kola prije kraja prvenstva.

S druge strane, Željo igra veoma loše, već 10 ligaških susreta ne zna za trijumf i tek je na sedmom mjestu sa 40 bodova.

Kladionice daju prednost Sarajevu protiv Želje. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.70 na pobjedu Sarajeva, dok je kvota na Želju 4.90. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Ove sezone odigrana su dva gradska derbija između najvećih rivala. Na Grbavici je meč završen rezultatom 0:0, dok je na stadionu “Asim Ferhatović Hase” bilo 1:1.

Inače, današnji derbi će biti 123. ligaški, a ukupno 143. u historiji.

Željezničar ima bolji skor te je ostvario 45 pobjeda, Sarajevo je slavilo u 42 navrata, dok je 55 utakmica okonačno bez pobjednika. Gol razlika je na strani Željezničara i iznosi 175:169.

Nešto ranije, tačnije od 15,00 sati, Krupa će na svom terenu ugostiti Mladost Doboj Kakanj.

Krupa je posljednja sa 19 bodova i danas mora slaviti kako bi ostala u igri za opstanak. Momčad Mladosti je deveta sa 27 bodova, ali ima samo šest bodova više od pretposljednjeg Radnika.

Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.10 na pobjedu Krupe. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Mladost i Krupa su do sada odigrali devet međusobnih susreta, a Krupa je slavila samo dva puta. Mladost ima četiri pobjede, dok su tri duela završena bez pobjednika.

Posljednji meč današnjeg programa igra se na stadionu “Pecara” od 19,00 sati, a sastaju se Široki Brijeg i Zrinjski uz direktan TV prijenos na kanalu Moja TV.

Ekipa Širokog zauzima peto mjesto sa 45 bodova te će nastojati doći do trijumfa kako bi pokušala izboriti plasman u Europu. Gosti iz Mostara su četvrti sa 49 bodova i u slučaju trijumfa i dalje bi bili u igri za titulu šampiona BiH.

Široki je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča nudi daje kvotu 2.50 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

U tekućoj sezoni odigrana su dva susreta između večerašnjih rivala i oba su okončana identičnim rezultatom 2:1. Široki je pobijedio na svom terenu, a Zrinjski je bio bolji u Mostaru.

(Reprezentacija.ba)