Danas su na rasporedu preostale tri utakmice 27. kola Premijer lige BiH, a sve oči su uprte u susret Borca i Širokog Brijega koji nam može donijeti novog lidera prvenstva.

Tuzla City – Radnik (15:00, Arena Sport)

Tuzla City predvođena Husrefom Musemićem sve je dalje o Europe. U srijedu su ispali iz Kupa BiH, a trenutno u prvenstvu zaostaju osam bodova za četvrtim mjestom.

U takvom raspoloženju dočekuju Radnik koji je u prošlom kolu remizirao sa Željom i nastavio borbu za ostanak u Premijer ligi. Meč protiv Tuzle će Radnik igrati predvođeni novim trenerom, a riječ je o dobro poznatom Vladi Jagodiću koji je imao nekoliko dana da probudi ekipu i koji ima jedini cilj, a to je opstanak.

U dosadašnje dvije međusobne utakmice u ovoj sezoni, obje ekipe imaju po jednu pobjedu. Na Tušnju je slavio domaćin sa 3:1, dok je Radnik u Bijeljini bio bolji sa 2:1.

Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.72 na pobjedu Slobode. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Željezničar – Olimpik (17:00, Moja TV)

Sarajevski Plavi su još uvijek bez pobjede u 2021. godini. Debi Blaža Sliškovića završio je remijem u Bijeljini, ali pred tu utakmicu je radio samo dva dana s ekipom. Pred današnju tekmu obavio je sve pripreme i analize i navijači vjeruju da protiv Olimpika mogu vidjeti Bakin pečat.

Olimpik je u kolu iza nas prelako poražen o Zrinjskog na svom terenu sa 3:0. S tri poraza iz zadnje četiri utakmice su dodatno otpomogli svom cilju, te su sada na pretposljednjem mjestu. Cilj Olimpika je ostati neporažen, a potajno se nadaju reprizi posljednje utakmice sa Grbavice kada su slavili sa 1:0.

Ekipa Želje ima ulogu ogromnog favorita na današnjem susretu. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.50 na trijumf Plavih. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Borac – Široki Brijeg (19:00, Arena Sport)

U jednom od derbija kola Borac na svom stadionu čeka Široki Brijeg i želi ostvariti pobjedu i tako se poravnati s prvoplasiranim Sarajevom, te uz bolju gol-razliku preuzeti vrh tabele.

Banjalučani su u prošlom kolu sjajnom partijom odnijeli sva tri boda s Koševa, dok Širokobriježani kako sezona odmiče padaju u igri, a u prošlom kolu su na svom terenu doživjeli poraz od Veleža.

U tri međusobne utakmice u tekućoj sezoni skor je izjednačen, po jedan pobjeda na obje strane i jedan remi. U Banjoj Luci bilo je 1:1, na Pecari u okviru prvenstva 3:0, dok je na istom stadionu u okviru Kupa BiH Borac slavio sa 2:0.

Kladionice daju blagu prednost Borcu u ovom derbiju. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.50 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Kako se sezona bliži kraju tako se i drama oko prvog mjesta i opstanka bliži vrhuncu. Nekoliko ekipa je u dobroj formi i u poziciji da može razmišljati o peharu u maju, a s druge strane grčevita borba tri ekipe za opstanak odavno nije bila zanimljivija.

(Reprezentacija.ba)