U subotu 24. aprila igraju se tri meča 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski i Sarajevo igraju derbi kola, Velež dočekuje Krupu, dok će Sloboda ugostiti Mladost.

Sloboda – Mladost DK (15,00 sati)

Momčadi Slobode i Mladosti će danas u Tuzli odigrati utakmicu 27. kola bh. šampionata, a eventualni pobjednik ovog duela će napraviti veliki korak ka opstanku u Premijer ligi BiH. Sloboda je trenutno deveta na tabeli sa 25 bodova, dok je Mladost osma sa dva boda više.

Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 2.10 na pobjedu Slobode. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Sloboda igra prilično slabo i ima čak šest poraza u posljednjih sedam utakmica. S druge strane, Mladost je samo jednom poražena u zadnjih pet susreta, osvojila je osam bodova i iz kola u kolo igra sve bolje. Spomenimo i da su u prethodna dva međusobna duela ova dva tima u tekućoj sezoni slavili domaćini.

Velež – Krupa (15,00 sati, Arena Sport)

Velež igra sjajno u nastavku sezone i navijači mostarskog tima se s pravom nadaju plasmanu u Europu. Izabranici Feđe Dudića su trenutno četvrti na tabeli sa samo četiri boda manje od prvog Sarajeva te su jedina neporažena momčad u nastavku sezone.

Fudbaleri Veleža danas na svom terenu dočekuju Krupu, koja je u zadnja tri kola osvojila pet bodova nije izgubila i nastojat će danas doći do važnih bodova u borbi za opstanak.

Ekipa Veleža ima ulogu ogromnog favorita na današnjem susretu. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.28 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Momčadi Veleža i Krupe su ove sezone odigrale dva međusobna meča. Velež je kao domaćin slavio sa 2:0, dok je u drugom susretu bilo 1:1.

Zrinjski – Sarajevo (19,00 sati, Moja TV)

Derbi ovog kola igra se u Mostaru između trećeplasiranog Zrinjskog i prvog Sarajeva. Zrinjski je prošli vikend ubjedljivo savladao Olimpik u gostima sa 3:0 i uključio se u borbu za titulu prvaka BiH.

Aktuelni prvak i lider Sarajevo ima dva vezana poraza u ligi te sada ima samo dva boda više od drugog Borca. Za Sarajevo su problemi u nastavku sezone krenuli sa porazom od današnjeg protivnika i to na svom terenu. Tada je Zrinjski pobijedio na Koševu ekipu Sarajeva sa 1:0, a Bordo tim je u nastavku sezone doživio čak četiri poraza u sedam kola.

Kladionice daju blagu prednost Sarajevu u ovom derbiju. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.50 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da Zrinjski u zadnja četiri domaća duela nije slavio protiv Sarajeva. Dva puta je bilo neriješeno, a dva puta su se radovali gosti iz Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)