Pred nama su preostale tri utakmice 25. kola Premijer lige BiH u kojima će Radnik ugostiti Željezničar, Olimpik je domaćin Zrinjskom, dok će današnji derbi odigrati Široki Brijeg i Velež.

Olimpik – Zrinjski (15:00, Arena Sport)

Još jedna utakmica ove sezone u kojoj obje ekipe imaju imperativ pobjede, ali za različite ciljeve. Domaći Olimpik se grčevito bori za opstanak, jučerašnja pobjeda Krupe im ne ide na ruku i svaki ispušten bod Olimpika može mu utabati put za Prvu ligu Federacije. Vukovi su u prošlom kolu poraženi od Borca u Banjaluci sa 3:0.

S druge strane Zrinjski je u borbi za mjesto koje vodi u evropska takmičenja, a u slučaju sutrašnje pobjede prvoplasiranom Sarajevu će prići na četiri boda, a u kolu iza će upravo dočekati aktuelnog prvaka BiH. Sasvim je sigurno da rezultatskog motiva ne manjka mostarskim Plemićima koji su u prethodnom kolu bili uvjerljivi protiv Radnika i slavili sa 3:0.

U dosadašnjem dijelu sezone ovi rivali su odigrali dvije utakmice. Zrinjski je u prvoj bio bolji sa 1:0, dok je na drugom meču Olimpik na Otoci visokim rezultatom savladao Zrinjski 3:0.

Kladionice daju prednost Zrinjskom. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.97 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Radnik – Željezničar (17:00, Moja TV)

Obje ekipe će na ovom susretu imati nove trenere. Radnikov dosadašnji trener Darko Nestorović je prije dva dana podnio ostavku koju je uprava kluba jučer potvrdila i obavijestila da će Radnik protiv Želje predvoditi trener iz stručnog štaba Jovo Borković. Željezničar je u ovoj sedmici smijenio Amara Osima, a prije nekoliko dana na njegovo mjesto doveli Blaža Sliškovića koji će svoj debi imati danas.

Radnik je u posljednje četiri utakmice ubilježio tri poraza i jedan remi i na taj način su sebe doveli u nezgodnu situaciju kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih. Na diobi su mjesta koje vodi u niži rang. Plavi s Grbavice su u jednoj od najvećih rezultatskih kriza u historiji kluba, u prošlom kolu su uspjeli doći do remija protiv Mladosti u posljednjim sekundama utakmice. Navijači se nadaju pozitivnom šoku koji može donijeti popularni Baka i današnjom pobjedom da se ponovo uključe u borbu za Europu.

U dva međusobna duela ove sezone Željezničar je zabilježio dvije pobjede. U Bijeljini je bilo 0:2, a na Grbavici 3:1.

Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.30 na trijumf Želje. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Široki Brijeg – Velež (19:00, Arena Sport)

Hercegovački derbi na Pecari će odigrati Široki Brijeg i Velež, ekipe koje na tabeli imaju isti broj osvojenih bodova, 45. Velež je na krilima pobjede nad Sarajevom iz prošlog kola i prema najavama Rođeni žele pobjedu i napraviti novi korak za Europi. Široki Brijeg je u mini krizi, u proteklom kolu su kući remizirali s Krupom 2:2, a prije toga su poraženi od Sarajeva 1:0.

U tekućoj sezoni Široki i Velež su se sastali tri puta, dva su meča odigrali u okviru Premijer lige, a jedan u okviru Kupa BiH. U prvenstvu je bilo 2:1 za Velež u Vrapčićima i 2:2 na Pecari, dok su u Kupi Širokobriježani slavili gostujuću pobjedu 1:0.

Blagu prednost kladionice daju domaćinu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.97 na pobjedu Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, jučer je Mladost savladala Tuzlu City sa 2:0, Krupa je bila bolja od Slobode rezultatom 1:0, dok je Borac u derbiju slavio protiv Sarajeva sa 2:0.

(Reprezentacija.ba)