Nakon jučerašnje dvije utakmice, nedjelja nam donosi tri susreta Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City će dočekati ekipu Slobode, Široki Brijeg je domaćin Krupi, a sarajevski Olimpik će u gostu Borcu.

Tuzla City – Sloboda (15,00 sati, Moja TV)

Jedna od ekipa koja je u najboljoj formi u proljetnom dijelu sezone, Tuzla City, priliku za novu pobjedu tražit će protiv Slobode koja je u prošlom kolu savladala Željezničar i uz dolazak Mladena Žižovića najavila izlaz iz rezultatske krize.

Ekipa Husrefa Musemića je u prošlom kolu remizirala s Krupom 1:1, a u srijedu je u okviru polufinala Kupa BiH poražena na svom terenu od Sarajeva sa 1:0. Jedna od prednosti gostiju može biti upravo ta utakmica i umor fudbalera Tuzle.

Iako ove dvije ekipe dijeli samo jedna pozicija na tabeli, bodovni saldo je ipak znatno na strani domaćih koji imaju 35 bodova, dok je Sloboda osvojila 25.

Kladionice daju prednost Tuzli City u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.62 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Široki Brijeg – Krupa (17,00 sati)

Široki Brijeg nastavlja borbu za mjesto koje vodi u evropska takmičenja. Apsolutni su favorit i eventualnom pobjedom bi se vratili na drugo mjesto na tabeli, dok se čini da je Krupa sve bliža Prvoj ligi RS. Zaostaju pet bodova za sigurnom zonom, ali ova sezona je pokazala da su iznenađenja itekako moguća i gosti se neće predati bez borbe.

Momčad s Pecare je u kolu iza nas poražena na Koševu od Sarajeva 1:0, a statistički podaci i igre kod kuće ih svrstavaju u vrh prvenstva. Ostvarili su deset pobjeda, te po jedan poraz i remi. S druge strane Krupa je u gostima pobijedila samo jednom, dva puta je bilo neriješeno, a devet puta su poraženi.

Kladionice za favorita biraju Široki Brijeg. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.28 na pobjedu Širokog Brijega. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Borac – Olimpik (19,00 sati, Arena Sport)

Ekipa koja je u posljednjih pet utakmica u najboljoj formi dočekat će Olimpik čiji remi protiv Veleža iz posljednjeg kola poziva Banjalučane na oprez. Ova dva rivala su 27. februara igrali utakmicu, na istom terenu, a domaći su slavili pobjedu sa 2:0. Olimpik se i tada pokazao kao tvrd orah, te su fudbaleri Maksimovića tek u finišu došli do tri boda.

Olimpiku do kraja sezona slijedi grčevita borba za opstanak, trenutno su pretposljednji sa 20 bodova koliko ima i Radnik koji je mjesto iznad njih. Banjalučki Borac je treći, a u igri su da Evropu osiguraju i preko prvenstva i preko Kupa s obzirom na to da su u polufinalu Kupa BiH savladali Klis sa 4:1.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.38 na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)