Kombinovani sastav BiH u subotu je odmjerio snage sa Kostarikom. Iako smo gledali neatraktivan susret bez golova, selektor Ivajlo Petev sigurno je mogao vidjeti neke detalje korisne za naredne utakmice.

Svojom statistikom izdvojili su se Hadžiahmetović, Lončar i Ahmedhodžić.

Amir Hadžiahmetović je na terenu proveo svih 90 minuta na terenu te imao 63 od 72 tačnih dodavanja sa preciznošću od 89%. Zanimljivo da je Amir imao 9 od 13 tačnih dodavanja u zadnjoj trećini terena. Prosječna dužina svih dodavanja Hadžiahmetovića bila je 18.6 m. Naš veznjak je imao najveći broj dodavanja na ovom susretu od svih bh. fudbalera koji su igrali.

Stjepan Lončar je poput Amira odigrao kompletan susret, a imao je 40 od 51 tačnih dodavanja sa preciznošću od 78%. Prosječna dužina svih dodavanja Stjepana bila je 19.3 m. Lončar je sedam puta tačno dodavao svojim saigračima u zadnjoj trećini i u tom segmentu je bio odmah iza Hadžiahmetovića.

Stoper Anel Ahmedhodžić je igrao cijelu utakmicu te imao 46 od 51 tačnih dodavanja uz procenat uspješnosti od 90%. Anel je još jednom pokazao da ima odličan pas prema naprijed, pa je imao 18 od 21 tačnih dodavanja u ovom parametru. Prosječna dužina svih dodavanja Ahmedhodžića bila je 19.9 m.

(Reprezentacija.ba)