Danas su na programu tri preostala susreta 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo na svom terenu dočekuje Krupu, Željo i Tuzla igraju na Grbavici, a Široki će na Pecari ugostiti Olimpik.

Sarajevo – Krupa (15,00 sati, Moja TV)

Prvoplasirani Sarajevo će na svom terenu ugostiti posljednjeplasiranu Krupu. Ekipa Sarajeva se nalazi u maloj krizi i nije zabila nijedan gol u prethodna tri ligaška susreta te je osvojila samo bod.

Sarajevo je uprkos lošoj formi apsolutni favorit protiv Krupe. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.15 na trijumf Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Sarajevo je do sada u Premijer ligi BiH sedam puta igralo kao domaćin protiv Krupe te ostvarilo četiri pobjeda, dva duela su završena bez pobjednika, dok je Krupa jednom pobijedila.

Željezničar – Tuzla City (17,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Željezničara i Tuzle će treći put u zadnjih 15 dana odmjeriti snage. Tuzla je u prethodna dva meča bila domaćin, jednom u ligi i jednom u Kupu, te oba puta imala više razloga za slavlje. Fudbaleri Tuzle su u susretu Premijer lige BiH slavili sa 2:0, dok su u Kupu nakon penala izborili plasman u polufinale.

Željo je prema kladionicama blagi favorit na Grbavici. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 2.55 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Današnji susret je ujedino i derbi kola, s obzirom da je Željo šesti sa 37 bodova, a Tuzla sedma sa jednim bodom manje. Željo čak pet ligaških utakmica u nizu nema pobjedu, dok je Tuzla u sjajnoj formi i ima četiri vezana trijumfa.

Široki Brijeg – Olimpik (17,00 sati)

Momčad Širokog je u zadnjem kolu pobijedila Sarajevo sa 1:0, a večeras će igrati protiv još jednog sarajevskog premijerligaša. Na stadion Pecara stiže Olimpik, koji je u posljednjem susretu prošlog kola senzacionalno slavio u gostima protiv Željezničara.

Široki igra sjajno ove sezone na svom terenu i ima skor od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza. Zbog toga i ne čudi što kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.50 na jedinicu. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

S druge strane, Olimpik kao gost u tekućoj sezoni ima samo jednu pobjedu i to spomenutu protiv Željezničara.

(Reprezentacija.ba)