U subotu 20. marta igraju se tri utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac će u Banjoj Luci ugostiti Mladost, Velež igra protiv Radnika, dok će Zrinjski u Mostaru odmjeriti snage sa tuzlanskom Slobodom.

Borac – Mladost DK (17,00 sati, Arena Sport)

Momčad Borca je prošle sedmice na svom terenu savladala Radnika i sigurno da će danas sve učiniti kako bi osvojila nova tri boda. Borac je trenutno četvrti sa 38 bodova, dok je Mladost na devetom mjestu sa 22 boda.

Borac, koji nema poraza na svom terenu ove sezone, je danas prema kladionicama veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.32 na trijumf Borca. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Ove dvije ekipe su u tekućoj sezoni odigrale dva susreta i oba puta je Borac bio bolji. Na svom terenu je slavio sa čak 6:0, a u Doboju kod Kaknja rezultatom 2:0.

Velež – Radnik Bijeljina (17,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Veleža igraju sjajno u nastavku sezone i trenutno se nalaze na trećem mjestu sa 40 osvojenih bodove. S druge strane, Radnik iz Bijeljine je desetoplasirani sa 19 bodova i do kraja sezone mu predstoji borba za opstanak u društvu najboljih.

Ekipa Veleža je apsolutni favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.22 na pobjedu Mostaraca. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Zanimljivo da je Velež uz Borac jedina neporažena ekipa na svom terenu u aktuelnoj sezoni. Izabranici Feđe Dudića su ostvarili osam pobjeda i samo tri remija. Ekipa Radnika je jedina u ligi bez trijumfa u gostima. Tim iz Bijeljine je tri puta remizirao na gostovanjima te izgubio osam puta.

Zrinjski – Sloboda (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednji meč današnjeg programa 23. kola Premijer lige BiH igraju Zrinjski i Sloboda. Zrinjski u ovaj duel ulazi sa pete pozicije, a Sloboda je osmoplasirana.

Kladionice u današnjem susretu daju prednost Zrinjskom. Kladionica Mozzart na dan susreta u svojoj ponudi nudi kvotu 1.50 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Interesantno da Zrinjski čak 15 susreta u nizu nije poražen od Slobode. Mostarci su pobijedili 13 susreta, a dva su okončana bez pobjednika. Sloboda je zadnji put pobijedila Zrinjski 2015. godine na svom terenu, a u Premijer ligi BiH su samo jednom bili bolji u Mostaru i to daleke 2003. godine.

(Reprezentacija.ba)