Danas su na programu dvije utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi se igra na stadionu Pecara između domaćeg Širokog i prvoplasiranog Sarajeva, dok će Zrinjski u Mostaru ugostiti Tuzla City.

Zrinjski – Tuzla City (17,00 sati, Arena Sport)

U Mostaru će se odigrati duel dvije momčadi koje su u nastavku sezone ostvarili po dvije pobjede u isto toliko odigranih kola. Zanimljivo da je Zrinjski oba puta slavio po 1:0 i to protiv Krupe i Sarajeva, a Tuzla je pobijedila dva puta po 2:0 (Slobodu i Željezničar).

Fudbaleri Zrinjskog su favoriti u duelu sa gostima iz Tuzle. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.65 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Zrinjski je trenutno četvrti na tabeli sa 38 bodova, dok je Tuzla sedmoplasirana i ima pet bodova manje od današnjeg protivnika. Ekipa Zrinjskog je igrala četiri puta na svom terenu u svim takmičenjima protiv Tuzle i svaki put je pobijedila.

Široki Brijeg – Sarajevo (19,00 sati, Moja TV)

Od 19,00 sati Široki i Sarajevo će odigrati derbi duel 22. kola Premijer lige BiH. Domaća momčad je nakon 21 odigranog kola na trećem mjestu sa 38 bodova, a Sarajevo je prvo i ima osam bodova više.

Prema kladionicama u ovom susretu nema izrazitog favorita. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 2.60 na pobjedu Širokog, dok je kvota na dvojku 2.70. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Utakmice ova dva tima su gotovo uvijek zanimljive i sigurno da nas nešto slično očekuje i večeras. Interesantno da je Sarajevo samo jednom u ligi slavilo na Pecari i to u sezoni 2018. / 2019. kada je rezultat bio 3:0 u korist aktuelnog prvaka BiH.

Momčad Širokog ima čak 17 ligaških pobjeda protiv Sarajeva na domaćem terenu, dok su četiri susreta okončana bez pobjednika.

(Reprezentacija.ba)