Danas se igraju dva susreta 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost će u Doboju kod Kaknja dočekati Krupu, a u Tuzli će snage odmjeriti Sloboda i mostarski Velež.

Mladost Doboj Kakanj – Krupa (14,30 sati)

Ekipe Mladosti i Krupe će odigrati prvu utakmicu u ovom kolu. Mladost ima četiri vezana poraza i današnji susret je prava prilika da konačno osvoje bodove. S druge strane, Krupa je prošli vikend golom u posljednjim trenucima izbjegla poraz od Širokog Brijega i sa mnogo optimizma stiže u Doboj kod Kaknja.

Mladost je prema kladionicama favorit protiv Krupe. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.05 na pobjedu Mladosti. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Ove dvije ekipe su do sada međusobno igrale osam puta. Mladost ima tri pobjede, Krupa dvije, dok su tri susreta okončana bez pobjednika.

Sloboda – Velež (17,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Slobode će na stadionu Tušanj dočekati mostarski Velež. Sloboda se nalazi u velikim problemima, a prije nekoliko dana je ostala i bez šefa stručnog štaba Gradimira Crnogorca, koji je podnio ostavku.

Za razliku od Tuzlaka, u redovima Veleža je situacija izuzetno dobra i Rođeni su u samom vrhu tabele nakon 21 odigranog kola. Velež je peti sa 37 bodova, ali ima samo bod manje od drugoplasiranog Zrinjskog.

Zato i ne čudi što kladionice daju prednost Veležu u današnjem duelu. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.10 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Spomenimo i da Velež nije poražen u posljednjih sedam ligaških susreta, dok je Sloboda tri puta uzastopno izgubila.

(Reprezentacija.ba)