Barcelona je pobijedila Betis u gostima sa 2:3, a Miralem Pjanić (30) odigrao je prvih 57 minuta utakmice.

Bio je to peti put da je Pjanić bio u prvih 11 Barcelone u španskom šampionatu, no kritike koje je dobio za nastup su prilično nemilosrdne.

“Još jedan katastrofalan dan za Bosanca. Problem je što to nije nešto novo. Kada dobije loptu, više ne očekujete da se desi nešto dobro. Pitamo se, šta bi sa ovim čovjekom!?” napisali su novinari Marce između komentara na sve igrače sa ove utakmice.

Pjanić je i prema mišljenju posjetioca Marce bio najlošiji na terenu.

Nisu ga štedili ni drugi novinari.

“Miralem Pjanić je sigurno najveći fijasko Barcelone ove sezone. Nije mu ugodno u veznom redu, gdje je izgubljen” pišu fcbarcelonanoticias.

Ekipa Betisa je povela u 38. minuti golom Iglesiasa, da bi Messi u 59. minuti poravnao na 1:1. Desetak minuta kasnije Ruiz postiže autogol i Barceloan je preokrenula rezultat u svoju korist.

Ruiz se u 75. minuti na neki način iskupio za autogol te matirao ter Stegena te donio izjednačenje Betisu. Ipak, Trincao u 87. minuti postiže fantastičan gol za šestu vezanu pobjedu Barcelone u ligi.

Barca u narednih osam dana ima tri utakmice. Protiv Seville u kupu, protiv Deportiva u ligi i protiv PSG-a u Ligi Šampiona.

(Reprezentacija.ba)