Elvir Koljić (25) je u večerašnjem duelu šestog kola rumunske lige između njegove Craiove i Poli Iasija (1:0) doživio tešku povredu noge u prvom poluvremenu poslije krvničkog starta protivnčkog fudbalera.

Nakon prvog rendgen snimka bh. reprezentativcu je potvrđen lom noge, odnosno fibula koja je pukla blizu skočnog zgloba te da ga čeka višemjesečna pauza.

Nedugo zatim, Craiova je objavila video svojih navijača koji su došli ispred bolnice u kojoj je smješten Koljić i skandirali njegovo ime.

“Nažalost, Elvir je teže povrijeđen. Nadali smo se da nije tako loše, ali čulo se kako nešto puca. Nadali smo se da je to udar kopački, a ne kosti našeg igrača. Igrao je sjajno i velika šteta za njega i nas. Nastojat ćemo nadoknaditi njegov izostanak”, kazao je Elvirov saigrač Marius Constantin za rumunske medije nakon meča.

Rumuni su posljednjih dana pisali da je Dynamo iz Kieva ponudio sedam miliona za našeg napadača i da je transfer praktično bio dogovoren, ali do transfera neće doći u ovom prelaznom roku.

Koljić, koji je na početku nove sezone zabio šest golova u šest susreta, će propustiti i sve utakmice A selekcije BiH u ovoj godini.

VIDEO Teška povreda Elvira Koljića, odmah je prevezen u bolnicu

(Reprezentacija.ba)