Elvir Koljić (25) u petak navečer doživio je na utakmici Craiove i Poli Iasija užasan lom noge nakon što ga je protivnički igrač Marius Mihalache pokosio krvničkim startom.

Koljić je sa okom vidljivim lomom noge odmah prevezen hitnom pomoći u bolnicu na operaciju, a ispred bolnice su se poslije utakmice okupili navijači Craiove koji su skandirali njegovo ime kako bi mu dali podršku.

Prve pretrage pokazale su da Koljić ima “samo” frakturu fibule, što bi moglo značiti da je imao malo “sreće u nesreći”, odnosno da noga nije u potpunosti pukla i da će se vratiti na teren možda već na proljeće.

Dan poslije teške povrede stvari u Rumuniji su izuzetno burne, a akteri događaja javno prijete jedni drugima preko medija.

“Poznajem te gadove poput njega, znam šta misle, vidio sam dovoljno ovih trikova, imao sam dosta protivnika u karijeri. Ne možete mi reći da je sve to slučajno.” reagovao je burno Sorin Cartu predsjednik Craiove.

“Koljić je bio nekoliko dana udaljen od transfera” poručio je Cartu opisujući situaciju u kojoj se naš napadač nalazio pred transferom u Dinamo Kyev teškim sedam miliona eura.

Oglasio se i “rumunski krvnik” koji kaže kako nije bilo namjere.

“Žao mi je! Sa 35 godina nikada nikoga u životu nisam udario. To nisam želio. Izvinjavam se, ne znam šta bih sada drugo učinio. Još jednom, žao mi je, izvinjavam se njemu i njegovoj porodici” poručio je Mihalache.

Elvir Koljić bio je na spisku selektora Dušana Bajevića za utakmice reprezentacije BiH u oktobru.

(Reprezentacija.ba)