Navijači Rome su imali priliku da postavljaju pitanja Edinu Džeki, a kapiten naše selekcije je odgovarao na mnogobrojne upite simpatizera kluba iz Rima.

Jedno od pitanja je bilo i za najbolji gol u Romi.

“To je dobro pitanje. Mislim da mi je najbolji gol koji sam dao protiv Chelsea u Ligi šampiona. Ne samo zato što su iza gola bili protivnički navijači, nego što je taj gol bio u Ligi šampiona i bio je važan za rezultat. Nikada to neću zaboraviti.”

Edin nema dilemu koji mu je najupečatvljiji trenutak u dosadašnjoj karijeri.

“Dolazim iz Bosne i Hercegovine, jedne male države. Prije otprilike 25 godina je tu bio užasan rat. Predstavljati svoju državu na terenu je predivan osjećaj. Bilo je zaista nevjerovatno kada smo se 2014. godine plasirali na Svjetsko prvenstvo u Brazil, prvo veliko takmičenje u našoj historiji. Taj trenutak ću zauvijek pamtiti.”

Džeko je otkrio i čime bi se bavio da nije fudbaler.

“Uvijek sam volio igrati fudbal, a i moj otac je bio fudbaler. Da nisam fudbaler, vjerovatno bih bio košarkaš. Košarku sam uvijek volio igrati u školi. Bio sam prilično nizak, ali sam narastao u školskim danima. Možda mi je baš igranje košarke pomoglo.”

Džeko je rekao da obožava sve u vezi Rima, pogotovo hranu i ljude. Također, istakao je da se najviše druži sa Kolarovom, sa kojim je igrao i u Manchester Cityju, te da će prvom prilikom posjetiti svoje roditelje, koji mu mnogo nedostaju.

(Reprezentacija.ba)