Kapiten rukometne reprezentacije BiH Mirsad Terzić (36) je prije nekoliko dana dobio veliko poštovanje od strane navijača mađarskog Veszprema koji napušta nakon što je 11 godina igrao za taj klub.

Ovo nije doživio nijedan bh. sportaš, stotine navijača okupilo se da se oprosti od Mirsada Terzića

S obzirom da se zbog korona krize nisu mogli oprostiti od Mirsada na nekoj utakmici, oko 200 navijača Veszprema se organizovalo te se na brdu Benedek na sjajan način zahvalilo našem reprezentativcu za godine provedene u ovom klubu.

Terzić se iz Mađarske javio za Reprezentacija.ba portal i prokomentarisao iznenađenje koje su mu priredili navijači Veszprema.

“Teško je dati bilo kakav komentar na ovo iznenađenje navijača Veszprema. Sam njihov gest govori dovoljno o njihovom odnosu i uzajamnom poštovajnu. Bio sam zaista iznenađen, ali kada pogledam šta se desilo u proteklih 11 godina i nakon ovog, tako da kažem, izjavljivanja poštovanja navijača, mogu biti ponosan što na ovakav način odlazim iz Veszprema. Vidim da bi ljudi voljeli da se nakon završetka karijere vratim u Vezsprem u nekoj funkciji, odnosno da ponovo budem u klubu. To je pozitivna stvar za mene i moju porodicu. Sretan sam što su moja djeca i moja supruga mogli vidjeti da se radom i uzajmnim poštovanjem može mnogo toga dostići. Bio je to jako lijep dan”, ističe Mirsad za Reprezentacija.ba portal.

Kapiten naše rukometne će naredne dvije godine igrati u poljskoj Wisli i kaže da će to biti novi izazov za njega.

“Sada je ispred nas novi izazov. Čekamo da se situacija sa virusom smiri da i da možemo normalno putovati. Ako Bog da naredne sezone ću nastupati za Wislu Plock, koja ima visoke ambicije i želi da napreduje u domaćoj ligi i Ligi šampiona. Mnoge stvari će biti nove za mene. Ipak, poznajem trenera, sistem, znam otprilike klub i većinu igrača te samim tim vjerujem da će to biti interesantne i uspješne dvije godine.

Terzić nam za kraj govori o otkazivanju baraža i nemogućnosti da se naša selekcija plasira na Svjetsko prvenstvo.

Foto: EHF

“Što se tiče reprezentacije i otkazivanja baraža, sve se to nekako sleglo. Sve je nakaradno i ubrzano odlučeno te na kraju krajeva ispaštaju selekcije koje su ambiciozne i male poput nas. Mi smo imali zalet da napravimo jedan niz nastupanja na velikim takmičenjima. Mislim da imamo potencijala. Neki igrači su pri kraju karijere i žao mi je što nećemo imati priliku da razveselimo navijače. Nadam se da ćemo kvalifikacije igrati pred našim navijačima.”

Mirsad Terzić je rođen 1983. godine u Priboju. U igračkoj karijeri nastupao je za sarajevski Željezničar, Izviđač iz Ljubuškog, Zagreb, Celje te Veszprem. Za mađarski Vezsprem je igrao posljednjih 11 godina, a nedavno je potpisao ugovor sa Wislom Plock iz Poljske. Prema mišljenju mnogih je jedan od najboljih odbrambrenih rukometaša na svijetu. Sa Izviđačem je dva puta bio prvak BiH, dok je sa Veszprem osvojio osam titula prvaka Mađarske i čak 10 Kupova ove države. Za našu rukometnu selekciju nastupa 17 godina, odigrao je blizu 500 mečeva te igrao na Svjetskom prvenstvu 2015. godine i Europskom prvenstvu 2020. godine.

(Reprezentacija.ba)