Luka Menalo (23) koji ove sezone briljira u Olimpiji komentarisao je promjenu na kormilu reprezentacije BiH, a izjavu su prenijeli slovenački i hrvatski portali.

“Bajević je novi selektor umjesto Prosinečkog. To za mene ne mijenja ništa jer moj cilj je uvijek da se dobrim radom nametnem reprezentaciji, ko god bio selektor. Iskreno želim da budem dio reprezentacije u utakmicama baraža i nadam se da ćemo otići na EURO 2020” poručio je otvoreno Luka Menalo.

Menalo je ove sezone za Olimpiju, u koju je posuđen iz Dinama, dao devet golova i pet puta asistirao.

Slovenačku ligu, gdje je Olimpija lider, napustio je nedavno drugi bh. reprezentativac Dino Hotić koji je bio glavni igrač Maribora.

“Dino je bio najbolji igrač u Sloveniji prethodnih godina. Vidjećemo da li će ovo olakšati put Olimpiji u borbi za prvaka. Maribor ima puno kvalitetnih igrača, ali ne vjerujem da imaju takvog kao što je bio Dino – igrač koji potezom riješi utakmicu.” iskren je Menalo.

U Dinamu nikada nije dobio pravu priliku.

“To je bio period u kojem je Dinamo imao dobre rezutlate i neki drugi igrači su imali šansu ispred mene. Šta je tu je, sada sam u Olimpiji i samo mislim na to.” poručio je iz Ljubljane Luka Menalo.

(Reprezentacija.ba)