Nakon revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica, uslijedio je početak premijerligaške sezone, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Nekoliko prvotimaca Fudbaskog kluba Sarajevo je van trenažnog procesa zbog povreda zadobljenih tokom proteklih susreta, ali i tokom sezone 2018/19.

Nathan Crepaldi Cruz, Haris Handžić, Bojan Letić i Dušan Hodžić nakon uspješno odrađenih terapija nalaze se u trenažnom procesu, a u narednim danima kapiten Velkoski će se nakon uspješno sanirane kontuzije tetive također priključiti ekipi.

Amer Dupovac nakon promjena na hvatištu mišića je uključen u fizikalni tretman u klubu, a jasno stanje bit će poznato u naredne tri sedmice. Amara Rahmanovića očekuje mirovanje, te fizikalne terapije u naredne dvije sedmice nakon povrede koja je rezultirala oštećenjem jedne od kostiju karlice.

Mirko Oremuš bit će van trenažnog procesa najmanje naredna dva mjeseca, a jasna slika medicinskog stanja bit će formirana u narednim danima nakon kompletiranja dijagnostike. Preliminarno riječ je prelomu jednog dijela kosti potkoljenice.

Elvis Džafić je u trenažnom procesu već tri sedmice, te se po prvim prognozama očekuje da će se priključiti ekipi početkom septembra. Selmir Pidro nakon uspješno sanirane povrede križnih ligamenata već je započeo sa individualnim treninzima, a očekivani povratak u punu sportsku aktivnost je početkom novembra. Miloša Stanojevića nakon operacije oka očekuje finalna kontrola sredinom avgusta nakon čega će se znati tačan datum povratka trenažnom procesu.

(Reprezentacija.ba)