Sarajevo je večeras u derbiju prvog kola nove sezone Premijer lige BiH savladalo Zrinjski sa 1:0, a nakon meča trener domaće momčadi Husref Musemić čestitao je svojim igračima na pobjedi i maksimalnoj borbenosti.

“Bili smo umorni, kako od utakmice, tako od puta. Sve čestitke mojim igračima na onome što su učinili danas, a to je maksimalna borbenost. Uspjeli smo zabiti gol i sačuvati tu prednost. Morali smo se na kraju braniti, jer smo pali sa fizičkom snagom. Najbitnije da smo pobijedili. Hvala navijačima što su nas podržali. Vidjelo se u nekim trenucima da smo pali, ali su nas i tada podržali”, rekao je Musemić i dodao kako je njegova ekipa protivniku svjesno prepustila posjed lopte.

“Mi smo znali da ne možemo sa njima ići na posjed lopte. Svjesno smo im to prepustili. U prvom poluvremenu smo iz jedne oduzete lopte napravili šansu”.

Bordo tim u narednom kolu gostuje Čeliku, a Musemić se nada kako će se ekipa do tada oporaviti.

“Sedam dana imamo do naredne utakmice, gdje ćemo imati vremena da nam se neki povrijeđeni igrači oporave i da se ova ekipa koja je potrošena malo osvježi i odmori”.

(Reprezentacija.ba)