Kako bi riješio problem sa neisplaćenim platama igračima, novi većinski vlasnik FK Sarajevo, Nguyen Hoai Nam, zatražio je pomoć od Cardiff Cityja, kluba koji se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja i saradnika Vincenta Tana, od kojeg je i otkupio većinski udio u bordo klubu.

To je potvrdio u izjavi za vijetnamske medije, do kojih je stigla informacija o kašnjenju plata.

Nam je objasnio kako je poslao novac, koji zbog zakona na vrijeme nije mogao biti transferiran, zbog čega se morao okrenuti drugim rješenjima.

“Informacija koju su objavili neki mediji jeste tačna, ali sve zavisi iz kojeg ugla posmatrate stvari. Zbog zakona u Vijetnamu nismo mogli tek tako prebaciti novac u drugu zemlju, procedura je veoma duga. Ali, već sam riješio problem. Zamolio sam rukovodstvo Cardiff Cityja da transferira sredstva kako bi kompletan tim Sarajeva bio isplaćen”, rekao je Nam i nastavio:

“Veoma sam tužan kad vidim ovakve članke. Ekipa je završila na prvom mjestu u prvenstvu Bosne i Hercegovine, očekuju je nastupi u Ligi šampiona, a mi nailazimo na takvo nerazumijevanje zbog administrativnih poteškoća. Želim to podijeliti s drugima. Kada investirate u inozemstvu, procedura prebacivanja sredstava iz Vijetnama u druge zemlje traje od tri do šest mjeseci. Jednostavno se moramo nositi sa tim”.

Sarajevo je zbog pomenutog problema kasnilo sa odlaskom na pripreme u Sloveniju, a kako je sve regulisano, sinoć su se uputili na planiranu destinaciju, gdje će se spremati za duel prvog pretkola Lige šampiona sa Celticom.

(Reprezentacija.ba)