Ekipa Sarajeva će u subotu 30. marta u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige dočekati ekipu Zrinjskog. Tim povodom je u u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Ljuban Crepulja.

“Utakmica jako bitna, može borbu za prvo mjesto dovesti u neizvjesnot, a sa našom pobjedom može nam olakšati nastavak. Mi smo bili bolji do sada u ova dva susreta, ali se sve može okrenuti u drugom smjeru. Maksimalno poštujemo i respektujemo Zrinjski. Nadam se da smo iskoristili dobro pauzu, imamo sve igrače na raspolaganju, nemamo povreda i sve je na nama”, rekao je Musemić.

Sarajevo susret dočekuje nakon remija protiv Krupe u okviru 23. kola Premijer lige, dok je Zrinjski upisao minimalnu pobjedu protiv GOŠK-a.

“Po mom mišljenju očekuje nas teška utakmica. Ona ne rješava prvenstvo jer imamo još puno mečeva za igrati, ali sigurno utakmica u kojoj obje ekipe pobjedom mogu dobiti puno”, dodao je Crepulja.

Utakmica FK Sarajevo – HŠK Zrinjski na rasporedu je  subotu 30. marta u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)