Prijateljski susret “U-17” selekcija BiH i Slovenije odigran je danas u Trening centru FS BiH u Zenici, a bolji su bili gosti pobijedivši sa 1:2.

U prvom poluvremenu nije bilo prilika sve do 29. minuti. Tada su gosti izveli kontra napad i lopta dolazi do Benjamina Šeška koji ulazi u kazneni prostor sa lijeve strane i pogađa suprotni ugao gola Farisa Krkalića za 0:1.

Bh. tim u 37. minuti izjednačuje rezultat. Kapiten Amar Dedić prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac ka Silviju Ilinkoviću koji šalje loptu u mrežu.

Gosti ponovno postižu pogodak u 53. minuti. Šeško loptu dodaje Davidu Bosilju koji bježi našoj odbrani te iskosa sa lijeve strane pogađa za 1:2.

Andrija Drljo u 71. minuti prolazi po desnoj strani i šutira, ali golman Slovenije Žan-Luk Leban izbacuje loptu u korner.

Do kraja susreta bh. tim je više napadao, ali se rezultat nije mijenjao.

Prije dva dana Bosna i Hercegovina je sa 2:1 pobijedila Sloveniju.

Za BiH su danas od prve minute nastupili: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Silvio Ilinković, Amel Muratović, Ammar Džuderija, Adnan Alagić, Hamza Gasal, Ajdin Mujanović i Ajdin Jusupović.

Igrali su još: Amar Drina, Andrija Drljo, Madžid Šošić, Lejs Pličanić, Alden Šuvalija, Patrik Bošnjak i Bakir Hukić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)