Od 9. do 16. februara 2019. godine Bosna i Hercegovina će biti domaćin Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019).

Fudbalski klub Sarajevo i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar upućuju poziv svi zainteresiranim da se priključe akciji “Zajedno i spremno dočekajmo EYOF”.

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” – Koševo, stadion je na kojem Fudbalski klub Sarajevo igra domaće utakmice i važi za najveći bh. sportski objekat takve vrste. U proteklom periodu, uspješno su završeni radovi na određenim dijelovima stadiona u cilju poboljšanja infrastukture.

U narednom periodu, Koševu su prijeko potrebni radovi na sanaciji vanjskih dijelova, farbanja “fasade” stadiona, unutrašnjih dijelova, dijela za novinare, zamjenja staklenih povšina i stolarije, te dorade limenih konstrukcija.

J.U. Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Fudbalskim klubom Sarajevo upućuju poziv svim zainteresovanima da daju svoj doprinos unaprijeđenju izgleda stadiona kroz brendiranje ulaza na stadionu Asim Ferhatović Hase, vanjskih dijelova stadiona i 4 pozicije na reflektorima (PREMIUM).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)