Proteklog vikenda odigrane su utakmice posljednjeg kola fudbalskog prvenstva Bosne i Hercegovine za juniore, a titulu prvaka osvojila je ekipa Željezničara.

Juniori Željezničara nakon 30 kola ostvarili su 25 pobjeda, jedan temi te četiri poraza uz fascinantnu gol razliku od 104:26 i sa 76 bodova osvojili prvo mjesto.

Na drugoj poziciji završila je momčad Širokog Brijega sa 69 bodova, koliko ima i trećeplasirani Zrinjski, a na četvrtoj poziciji je Sarajevo sa 65 osvojenih bodova.

Željezničar je zasluženo osvojio prvo mjesto, iako je nekoliko igrača u drugom dijelu sezone prekomandovano u prvi tim poput Amira Hadžiahmetovića i Dženisa Beganovića.

Zanimljivo je da postoji mogućnost da će juniori Željezničara naredne sezone igrati u Ligi prvaka za mlade igrače, što bi svakako bio veliki podstrek za mlade fudbalere ekipe sa Grbavice.

Najbolji strijelac juniorskog prvenstva je Tarik Handžić iz Sarajeva 21 golom, dok su Dženis Beganović (Željezničar) i Luka Menalo (Široki Brijeg) postigli po 19.

Na kraju spomenimo igrače koji su nastupili za naše omladinske reprezentacije (U19 i U21) u kvalifikacijama i Elitnoj rundi (fudbaleri koji su igrali za svoje klubove u juniorskoj konkurenciji ove sezone):

Amer Hiroš, Kemal Osmanković, Amir Hadžiahmetović, Dženis Beganović (Željezničar);

Luka Juričić, Luka Menalo, Stipe Lončar (Široki Brijeg);

Goran Karačić (Zrinjski Mostar);

Nemanja Anđušić, Marko Mihojević, Amar Burović (FK Sarajevo).

Također za našu juniorsku i mladu selekciju nastupaju Kerim Memija (Željezničar) i Samir Radovac (Sarajevo) koji su standardni prvotimci svojih klubova.

(Reprezentacija.ba)