Poslije reprezentativne pauze klupskim obavezama vratio se i prvotimac Partizana i ujedno reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić (25).

O igrama u reprezentaciji, Partizanu i svojim željama pred 12. kolo SLS govorio je za zvanični sajt beogradskog kluba.

“Nisam imao puno vremena za odmor, jer sam se odmah priključio reprezentaciji sa kojom sam odigrao dvije utakmice – jednu prijateljsku u Turskoj, a drugu u Ligi nacija sa Sjevernom Irskom, gde smo pobijedili 2:0 i stvorili dobre šanse da budemo na prvom mjestu u grupi”.

U međuvremenu si uspio i da vidiš porodicu i tek rođenu kćerkicu, ali i da posjetiš svoj stari klub FK Kozara čijim omladincima si poklonio fudbalske lopte?

“Sa mojima sam proveo dva dana, vidio djecu i suprugu i proveo dragocijeno vreme sa njima, jer nas poslovne obaveze tjeraju da za sada živimo odvojeno, te su mi ovakvi momenti posebno dragi. Poslije 48 sati sam morao da odem za Sarajevo na okupljanje reprezentacije. A što se tiče drugih mališana koji tek kreću fudbalskim stopama, drago mi je ako sam uspio da im uljepšam dan i obradujem ih loptama. Nadam se da će im biti od koristi”.

Za Gorana Zakarića se kaže: Vrijedan, radan, dobar momak i profesionalac. Prijaju li pohvale?

“Uvijek dajem sve od sebe na terenu i treningu i drago mi je da je to publika osjetila. Svakom igraču prija kada čuje aplauz od navijača”.

Ulazimo u drugi dio ove polusezone, koje su tvoje želje?

“Želja mi je da se približimo našem rivalu (Crvenoj zvezdi) što je više moguće i da ih prestignemo do kraja prvenstva, stoga idemo utakmicu po utakmicu. Uz to u Kupu Srbije se nadamo da ćemo stići do samog kraja. Drago mi je da smo pokazali da igramo fudbal kakav svi želimo, jer klub kao što je Partizan traži takvu igru konstantno i tako mora stalno biti”, zaključio je Zakarić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)