Zvjezdan Misimović, koji trenutno obnaša funkciju  savjetnika Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, govorio je za Dnevni avaz o prvim zvijezdama naše A selekciji, ali i o nadolazećim mladim nadama.

“Mi imamo igrače poput Džeke i Pjanića, koji u takvim utakmicama prave razliku. Edin dobro igra, mnogo toga je naučio tokom karijere, isukusniji je i zna kako se treba postaviti. Uvijek je na pravom mjestu kada ga ekipa treba. Znam da bi Edin volio da ima više dodira s loptom, ali trenutno nije tako. Nadam se da će u narednom periodu biti drugačije kako bi bio još korisniji”, kaže Misimović za Dnevni avaz i komentariše Miralema Pjanića, ali i Amera Gojaka, koji bi mogao biti njegov nasljednik.

“Sada nemamo tu moju, klasičnu poziciju u timu. Tu je Pjanić, ali on je tip igrača koji puno trči, bori se… Mnogo zna igrati lopte, ali je drugačiji tip fudbalera od mene. Igrač sličan meni je Amer Gojak iz mlade selekcije. Mislim da bi on u budućnosti mogao igrati tu “desetku”. Amer bi mogao donijeti dosta lopti do Edina. On ima taj kvalitet, iako je prošle godine malo stagnirao u Dinamu. No, ove godine igra fenomenalno i u Europi. Ako nastavi ovako, sigurno će biti dio naše A selekcije.”

Misimović se “dotakao”i selektora Roberta Prosinečkog, koji trenutno ima odlične rezultate sa našim državnim timom.

“Novi selektor je vratio samopouzdanje našim igračima. Također, u hodu se stvara nova ekipa, a atmosfera je mnogo bolja nego što je bio slučaj u prošlim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. To se odmah reflektira na rezultatima.”

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)